Чт, 2024-04-25, 02:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Вкрали мощі князя Олександра Невського і ще 12 святих в Санкт-Петербурзі
Інші останні Новини світу
Невідомі викрали з приходу храму святої великомучениці Катерини на Василівському острові в Петербурзі мощі 13 святих, з-поміж них святого князя Олександра Невського, передають РІА Новини з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

В один із відділів петербурзької поліції звернувся співробітник храму, який повідомив про крадіжку.

"Заявили про те, що в період з 20.00 понеділка, 27 серпня, до 08.00 вівторка, 28 серпня, невідомі злочинці, відтиснувши раму склопакета, пробралися в хол першого поверху, увійшли в кабінет настоятеля храму та здійснили розкрадання мощей", - сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що були викрадені мощі 13 святих, зокрема святого князя Олександра Невського.

"Також вчинили розкрадання чаші для причастя з білого металу, з ніжкою жовтого металу із зображенням святих, і п'яти натільних хрестиків жовтого та білого металу", - додав представник правоохоронних органів.

Порушено кримінальну справу про крадіжку, за що Кримінальний кодекс передбачає до шести років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що невідомі викрали чотири ікони кінця XVII ст. з іконостасу храму в селі Волиця Древлянська Львівської області, які належать пензлю відомого іконописця Галичини Івана Рутковича.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: 12 святих, Санкт-Петербурзі, мощі князя Олександра Невського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]