Пт, 2024-04-19, 01:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Влада вдається до безпрецедентного тиску на депутатів аби затягнути їх до провладної більшості, - Кличко
Інші останні Політичні новини
Сьогодні влада за допомогою всіх наявних методів тисне на опозиційних депутатів, аби затягнути їх в провладну більшість в парламенті. Про це сьогодні, 14 лютого, журналістам заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко після зустрічі з Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою, повідомляє прес-служба "УДАРу".

Віталій Кличко звернувся з вимогою до Гепрокурора припинити створення штучних перешкод у роботі народних депутатів України і тиск на їхні сім'ї та близьких, зокрема, мова йде про Федора Негоя, Ярослава Дубневича та Сергія Капліна. Він нагадав, що для тиску на депутатів застосовують сили податківців, прокуратури та міліції.

"Ми це розцінюємо як політичний тиск на депутатів, які знаходяться в опозиції. Це робиться для того, щоб вони приєдналися до фракції Партії регіонів у парламенті, - сказав Кличко, - переконливої більшості у "регіоналів" у парламенті сьогодні немає".

Віталій Кличко також додав, що організаторами такого тиску є керівництво Партії регіонів.

"Тиснуть не тільки на тих, хто в опозиції, а і на депутатів мажоритарників, які балотувалися як самовисуванці", - сказав Кличко, додавши, що мова йде про сьогоднішній обшук в офісі позафракційного депутата Валерія Мошенського.

За словами лідера "УДАРу", Віктор Пшонка пообіцяв, що протягом двох тижнів ГПУ відреагує належним чином на відповідні звернення.

"Я сподіваюся, що протягом двох тижнів ми отримаємо чітку реакцію та інформацію щодо заяв, з якими ми звернулися. Наполягаємо, що тиск на депутатів повинен бути припинений", - додав Віталій Кличко.

Крім того, лідер партії "УДАР" передав Генпрокурору заяву з повідомленням про злочин, вчинений суддями Вищого Адміністративного суду України, які винесли завідомо неправосудне рішення щодо позбавлення мандатів двох народних депутатів.

"Це безпрецедентний випадок коли позбавили двох депутатів їх статусу рішенням суду", - сказав він.

Лідер "УДАРу" також звернувся до Генпрокуратури з вимогою забезпечити належну перевірку фактів порушення виборчого законодавства. Зокрема, це стосується незадовільного реагування працівниками прокуратури на повідомлення про факти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради.

Як заявляв депутат від "УДАРу" Павло Розенко, опозицію, зокрема "УДАР", не лякає перспектива дострокових виборів.

Також зазначимо, що фракція "УДАР" внесла проект закону до Верховної Ради України, яким запропоновано провести вибори міського столичного голови 2 червня 2013 року.

Під час зустрічі з Генпрокурором Віталій Кличко обговорив питання щодо ситуації в парламенті, зокрема вимоги опозиції забезпечити персональне голосування у ВР.

"Ми вимагаємо персонального голосування. Я довів цю позицію до Генерального прокурора", - сказав Віталій Кличко.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування. Зазначимо, що політологи впевнені: що далі "регіонали" затягують питання про кнопкодавство, то більше плюсів заробляє опозиція.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: депутатів, влада, провладної більшості, кличко, безпрецедентного тиску | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]