Чт, 2024-03-28, 15:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Влада зареєструвала фальшивого кандидата в мери від "УДАРу" - бій за Васильків триває. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
У Василькові відмовились реєструвати єдиного кандидата на посаду мера міста від опозиції, представника партії УДАР Сергія Сабова.

Про таке рішення комісії, яка засідала у неділю, 5 травня, "Українській правді" повідомив сам Сабов.

Причиною відмови стало те, що у комісію були подані документи, в яких суб’єктом висунення також значиться УДАР.

"Деякі колишні члени партії УДАР, яких ми виключили в лютому місяці, зараз зробили подання від місцевої партійної організації і висунули іншого кандидата Ольгу Змаєву", - повідомив Сабов.

"Ми надали всі необхідні документи, які підтверджують, що Змаєва та ще кілька людей були виключені з партії, що відбулися збори", - наголосив він.

Водночас він підкреслив, що органи юстиції досі не розглянули зміни у керівництві місцевого осередку партії.

"Але головне питання, чому досі немає рішення головного управління юстиції у Київській області? Вони затягують вирішення цього питання", - наголосив він.

"Я сьогодні рішення ради партії надав про те, що і Змаєва і Тягун, яка очолювала організацію, виключені. Але на членів комісії це не подіяло, хоча дехто висловив окрему думку. Завтра у мене буде витяг з протоколу, який ми будемо оскаржувати в Адміністративному суді. Ми також подамо скаргу до ЦВК", - наголосив він.

"Ми, знаючи про те, що такі питання могли постати, ми запрошували на збори облорганізації партії (коли виключали членів партії) представника ТВК, який побачив, що у нас відбувається в партії. Ми вели відеозапис зборів", - заявив він.

Крім того він заявляє, що документи, подані на реєстрацію Змаєвої є фальшивими, бо вони підробили печатку.

"Ми будемо подавати інформацію і до прокуратури, бо це підлог документів. Будемо розбиратись, звідки там взялась печатка обласної організації на документах, поданих до ТВК. Бо Олег Велікін, який очолює обласну організацію партії, заявив, що він на жодний документ щодо Ольги Змаєвої печать не ставив", - заявив Сабов.

Крім того Сабов заявив, що комісія виносить рішення за подвійними стандартами.

"Дуже багато фактів упередженого ставлення до кандидатів. Наприклад, подаючи документи на реєстрацію мером, кандидат має надати заяву про згоду балотуватись і про те, що він згоден оприлюднювати свої біографічні відомості. Не сказано, що це дві окремі заяви. Є пояснення ЦВК із зразком такої заяви на одному аркуші. А нам кажуть, що потрібно робити дві заяви", - сказав він.

"І от кандидата від КПУ Станіслава Пашкевича вони реєструють, а іншому кандидату Шестакову від Народної партії Литвина відмовляють, бо у нього немає другої заяви", - додав Сабов.

Як повідомлялось, 1 травня офіційно зареєстровані кандидатами на посаду мера представник Партії регіонів Володимир Сабадаш, якого називають людиною губернатора, та член КПУ Станіслав Пашкевич.

Документи Сабадаша подавав колишній глава ОВК 94 (від Народної партії), яка прийняла рішення на користь "регіоналки" Тетяни Засухи на виборах до парламенту - Мартинюк.

Змаєва та ще 3 членів партії були виключені через те, що голосували в унісон з владою у міськраді.

Вибори мера Василькова мають відбутися 2 червня

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: Васильків, удар, мери, влада, фальшивий кандидат, Бій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]