Вт, 2024-04-23, 11:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:31
Влаштували "день відкритих дверей" в Одесі на кораблях ВМС. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

В Одесі 6 грудня кілька тисяч людей прийшли на Морський вокзал, щоб ознайомитися з кораблями та зразками бойової техніки Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

За рішенням командування флоту, фрегат "Гетьман Сагайдачний" і артилерійський катер "Скадовськ" відкрили для відвідування з екскурсіями з 10 до 16 годин, передає УНІАН.

Крім того, на 20-му причалі поряд з кораблями виставлені системи залпового вогню БМ-21 "Град", бронетранспортер, зразки артилерійської зброї та інша бойова техніка, що є на озброєнні військ берегової оборони флоту.

Крім одеситів і гостей міста, кораблі також відвідали учасники 5-ї Всеукраїнської конференції представників громадських організацій ветеранів та інвалідів Збройних Сил України, вихованці Військово-морського ліцею. Під час перебування на фрегаті "Гетьман Сагайдачний" з ними поспілкувався командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Гайдук.

"Наші кораблі відкриті для відвідування, а моряки готові до діалогу, - зазначив в інтерв'ю журналістам командувач українських ВМС Гайдук. - Для нас знаковим є те, що люди з великим інтересом знайомляться з життям і побутом особового складу, бойовою технікою. Мабуть, у тому, що ми разом - запорука всіх наших перемог".

За словами прес-секретаря командування ВМС ЗС України капітана 1-го рангу Олега Чубука, заходи з нагоди Дня Збройних Сил тривають також у Миколаївському та Очаківському гарнізонах флоту. Крім того, за його інформацією, у військових частинах флоту проводиться День відкритих дверей для учнівської та студентської молоді, цивільних осіб з проведенням оглядових екскурсій, показом військової техніки та ознайомленням з умовами військової служби та побуту.

"Але традиційно найбільший інтерес викликають інтерактивні заходи, такі, наприклад, як відвідини з екскурсіями кораблів, знайомство із зразками бойової техніки. Ми вже втретє проводимо в Одесі так звані Дні відкритих дверей на кораблях, і кожен раз бачимо тисячі людей. І це нас дуже радує, будемо практикувати подібне і надалі", - додав керівник прес-центру українських ВМС.

Відзначимо, фрегат ВМС ЗСУ "Гетьман Сагайдачний" завдяки допомозі з боку волонтерського руху "Вернись живим" був оснащений сучасним навігаційно-радіолокаціонним радаром FURUNO FAR-2 117/27.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Одеса, кораблі ВМС, День відкритих дверей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]