Пт, 2024-04-19, 01:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:23
Волонтери збирають кошти за допомогою благодійних кінопоказів та листівок із Богданом Ступкою - відновлення "Жовтня"
Інші останні Культурні новини

Київська влада виділила 12 мільйонів гривень для відновлення кінотеатру "Жовтень". З осені йдуть роботи по реконструкції будівлі, пише Gazeta.ua.

Хоча двері "Жовтня" для глядача зачинені, "Благодійний фонд підтримки кінотеатру Жовтень" створили кіноклуб. Кожного четверга в "Сінема Сіті" йде показ фільмів. Зібрані кошти йдуть на відновлення кінотеатру.

Також на сайті "Жовтня" проходить благодійна акція. Кожен охочий може зробити внесок сумою в 40 гривень. Після закінчення реставрації кінотеатру можна буде придбати квиток на будь-який сеанс за пільговою ціною. Всі зібрані кошти підуть на оновлення обладнання, зокрема, цифрового кінопроектора.

Сергій Щелкунов, засновник спільноти "Врятуй Жовтень", розповідає, що охочих допомогти досить багато.

"Коли ще не було презентовано проекту реконструкції, збирати гроші на кінотеатр було досить складно. В першу чергу, через військову агресію на Сході України. До того ж, ремонтні роботи почались тільки нещодавно, хоча пройшло вже півроку. Але ми цей час використали, щоб знайти відповідальних волонтерів, які б могли очолити різні благодійні проекти.

Він додає, що трапляються випадки, коли волонтери беруться за якусь роботу, а потім безслідно зникають: "Це нормально. Така специфіка нашої діяльності".

З кінця квітня діє акція Cinema Postcards. Дизайнер Сергій Клепик створив листівки на тему кіно.

"Спочатку задумувались листівки ручної роботи, в різних граверних техніках, але цифрові ілюстрації створювались швидше і тому на сьогоднішній день всі комплекти надруковані типографським способом", - розповідає Сергій.

Є український комплект з портретами Богдана Ступки, Івана Миколайчука й Олександра Довженка. Але найбільш популярними серед покупців стали Квентін Тарантіно, Джим Джармуш й Вес Андерсон. Також є листівки із зображенням Чарлі Чапліна. Одна листівка коштує 15 гривень, набір із трьох - 30 гривень.

Завдяки волонтерам міська влада зобов'язалась відновити "Жовтень" до осені 2015 го року, аби фестиваль "Молодість" пройшов у звичних для киян стінах. Кінотеатр буде мати такий самий вигляд, яким до пожежі - шість залів разом із невеличким кафе. Директор кінотеатру Людмила Горделадзе зазначає, що реставрація будівлі йде суворо за проектом. Тому "новий "Жовтень" має стати повною копією попереднього. Директор додає що, можливо, хотілось би мати виставкові центри, але вони не передбачені у проекті.

Кінотеатр підпалили в жовтні під час показу одного з фільмів фестивалю "Молодість". Вже в листопаді Подільська прокуратура Києва висунула обвинувачення в хуліганстві двом хлопцям, котрі кинули в кінозалі димові шашки під час перегляду сеансу. Зараз міліція відкрила друге кримінальне провадження щодо умисного підпалу. Правоохоронці поки не мають версій щодо того, хто міг вчинити злочин.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: Богданом Ступкою, жовтня, волонтери, кошти, благодійних кінопоказів, листівок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]