Пт, 2024-04-19, 20:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
La Repubblica: "Вони хочуть убити Тимошенко"
Інші останні Іноземна преса про Україну

Лідер Помаранчевої революції Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці за надуманими підставами, а Європа воліє не втручатися, обурюється Нікола Ломбардоцці, кореспондент італійської La Repubblica. "Юлію Тимошенко хочуть убити. Ці підозри переросли у впевненість: екс-прем'єр була непритомна більше двох годин в тюремній камері в ніч проти 7 січня, коли російські й українські православні відзначали Різдво", - йдеться в статті.

Адвокат Сергій Власенко розповідає: "Юлія зблідла, не відповідала на запитання, вона здавалася мертвою. Її сусідка по камері злякалася і почала кричати, плакати і стукати в броньовані двері". У камері виправної колонії, яка розташована під Харковом, ведеться постійне відеоспостереження. Але охоронці вичікували 20 хвилин і лише тоді викликали лікаря, який реанімував Тимошенко. За офіційною версією керівництва колонії, у Тимошенко виявилася несподівана реакція на лікарські препарати, які їй прописали для лікування сильної вірусної інфекції, повідомляє кореспондент.

Чоловік Олександр через тиск, що чиниться на нього, змушений просити притулку в Чехії. "Я приїхав сюди, бо український режим хоче нам помститися. Вони переслідують будь-кого, хто все ще публічно підтримує мою дружину. Зупиніть їх", - з таким закликом виступив чоловік Тимошенко.

"Але Європа, як здається, не звертає уваги на драму головної героїні Української весни 2004 року. З поверненням до влади Віктора Януковича перепиняється публічний прояв будь-яких форм інакодумства за підтримки Москви і за мовчання Європи", - пише автор статті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1367 | Додав: adminA | Теги: Вони хочуть убити Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]