Чт, 2024-03-28, 19:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Вперше "А-ба-ба-га-ла-ма-га" видала книгу російською - про Голодомор і розкуркулення
Інші останні Культурні новини
У видавництві "А-ба-ба-га-ла-ма-га" з'явилася книга "Червоний Апокаліпсис: Крізь голодомор і розкуркулення". Це перша книга російською мовою видавництва. Про це повідомляє ЛітАкцент.

"Це єдина книга, яку наше видавництво вирішило опублікувати в Україні російською мовою. Щоб прочитали і ті, хто ще й донині зманює Україну в "комуністичний рай", - йдеться в анотації видавництва.

На сайті видавництва обгрунтували своє рішення:

"Рукописи Дмитра Гойченка (1903-1993), випадково виявлені в 1994 році в емігрантському архіві Сан-Франциско (США) - це унікальні свідчення про страшні часи радянської колективізації і Голодомор в Україні (південно-східні області, Одеса, Київ та Київська область) .

На відміну від художніх творів Барки або Багряного, в історичній мемуарній літературі практично не збереглося настільки детальних, як в цій книзі, описів людиноненависницького комуністичного режиму.

Ці рукописи вперше опубліковані в 2006 році у Всеросійській мемуарної бібліотеці видавництва "Російський шлях" з грунтовною післямовою і коментарями Павла Проценко.

Всі три книги Дмитро Гойченко написав наприкінці 1940-х-поч. 1950-х років з використанням записів, дивом винесених з в'язниці. Автор цих безцінних свідчень, сам родом з селян, волею долі опинившись у лавах войовничих гнобителів свого стану, робив успішну кар'єру. Належачи до партійно-радянської номенклатури, він володів різнобічною інформацією про становище в суспільстві. Поступово прозріваючи, Гойченко напружено вдивлявся і аналізував все побачене і пережите. Це зробило його мемуари справжньою енциклопедією трагічного українського буття епохи Голодомору.

Слід сказати, що тексти Гойченка в російському інтернеті викладені вже давно, вони вельми красномовно розкривають механізми здійснення більшовиками політики колективізації, а також служать наочною ілюстрацією її згубних наслідків. Зокрема радимо звернути увагу на цю статтю, яка пропонує ті уривки, на які варто звернути увагу в першу чергу", - йдеться в повідомленні.

А от чинна влада з перших днів свого правління почала згортати тему Голодомору 1932-33 років в Україні. Так, на сайті президента було видалено розділ про Голодомор. Пізніше опозиція та екс-керівник архіву СБУ звинуватила спецслужби у закритті розсекречених раніше архівів документів, що стосуються Голодомору 1932-1933 років.

Як відомо, більшість українців переконані в тому, що Голодомор в Україні в 1932-1933 роках був геноцидом українського народу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1358 | Додав: adminA | Теги: російською, про Голодомор і розкуркулення, А-ба-ба-га-ла-ма-га | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]