Чт, 2024-04-25, 22:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:15
Вперше в історії держборг Великої Британії перевищив 1 трлн фунтів стерлінгів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Обсяг чистого державного боргу Великої Британії за підсумками грудня 2011 р. становив 1 трлн 3,9 млрд фунтів стерлінгів. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні, 24 січня, повідомленні Національної служби статистики країни. Таким чином, цей показник вперше в історії перевищив позначку в 1 трлн фунтів стерлінгів, передає "РБК-Україна". 

У звіті також повідомляється, що рівень боргу еквівалентний 64,2% валового внутрішнього продукту (ВВП) Великої Британії. Фахівці служби очікують, що в січні 2012 р. показник знизиться, однак у лютому знову продемонструє підйом.

Крім того, служба статистики повідомила, що рівень дефіциту бюджету за підсумками грудня 2011 р. становив 10,8 млрд фунтів стерлінгів. Чистий обсяг позик за минулий місяць - 13,7 млрд фунтів стерлінгів. Зазначимо, що цей показник виявився нижчим за прогнозоввний, а також знизився порівняно з груднем 2010 р. (тоді він становив 15,9 млрд фунтів стерлінгів).

Зазначимо як повідомлялось в грудні, Велика Британія може позбутися найвищого кредитного рейтингу за версією Fitch. Агентство заявило, що країна майже повністю вичерпала всі свої ресурси, щоб пережити нові економічні труднощі і зберегти при цьому оцінку AAA. Попередження прозвучало одразу за осінньою заявою міністра фінансів Джорджа Осборна, який пообіцяв країні жорсткі заходи економії аж до 2015 року.

"Якщо не вжити додаткових заходів, то, з урахуванням здатності фінансового сектора Великобританії протистояти економічним і фінансовим ударам за рахунок збільшення держборгу, зберегти рейтинг ААА буде досить складно", - зазначило Fitch.

Велика Британія перетворюється на країну з найбільшим держборгом серед держав з вищим рейтингом, за винятком США, попередило агентство.

Раніше відомий філантроп, американський інвестор і фінансист Джордж Сорос заявив, що обвал євро і розпад Європейського Союзу матимуть "катастрофічні" наслідки  для світової фінансової системи. "Сьогодні євро становить потенційну загрозу для політичної згуртованості Європейського Союзу", - заявив Сорос журналістам в Індії.

"Якщо єдина валюта впаде, то це призведе до розпаду самого Євросоюзу. І це матиме катастрофічні наслідки не тільки для Європи, а й для світової фінансової системи", - додав фінансист.

За його словами, криза зони євро "серйозніша і становить більшу загрозу, ніж обвал 2008 року".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1231 | Додав: adminA | Теги: держборг Великої Британії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]