Пт, 2024-03-29, 00:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:35
"Врадіївських гвалтівників" адвокати Крашкової просять перекваліфікувати з розбійників у закінчених вбивць
Інші останні Кримінальні новини
Адвокати Руслан Радецький та Євген Стельмах, які представляють інтереси потерпілої внаслідок зґвалтування та жорсткого побиття жительки Врадіївки Миколаївської області Ірини Крашкової, пропонують змінити кваліфікацію дій підозрюваних у цій справі. Про це повідомили в адвокатському об`єднанні Intel-Pravis.

Адвокати також спростували поширену у ЗМІ інформацію, що їхня підзахисна відмовляється надавати свідчення. "Інформація, що нібито Ірина Крашкова відмовляється давати будь-які свідчення чи пояснення є неправдивою", - підкреслюється у повідомленні і наголошується, що прокуратурою Миколаївської області проводяться слідчі дії - опитування підозрюваних та потерпілих, перехресний допит.

"Ірина Крашкова надає свідчення, які відповідають її первинним показам. Один із підозрюваних активно сприяє органам слідства та дає показання, що співпадають із показаннями Ірини Крашкової", - підкреслили адвокати.

При цьому вони висловили занепокоєння з приводу кваліфікації кримінального правопорушення. Адвокати на підставі показань, які надає потерпіла Крашкова та один із підозрюваних, дійшли висновку, що "учинений особами злочин потребує кваліфікації, як закінчений замах на умисне вбивство". Водночас прокуратурою Миколаївської області дії підозрюваних кваліфікуються "як розбійний напад із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень та зґвалтування", зауважили в адвокатському об’єднанні.

Враховуючи ці обставини, адвокатами Крашкової подано до Миколаївської обласної прокуратури відповідні процесуальні документи, в яких звернено увагу на необхідність зміни кваліфікації дій підозрюваних.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і згвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і згвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижак, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділі.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижак був переведений зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і був заарештований.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: адвокати Крашкової, закінчених вбивць, розбійників, врадіївських гвалтівників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]