Чт, 2024-04-25, 06:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:29
Всепольський страйк назріває
Інші останні Новини Європейського Союзу

"Солідарність" заявила про готовність до загальнопольського страйку.

Про це повідомив лідер профспілки Піотр Дуда. Уночі польський Сейм ухвалив новий закон, що відкриває шлях до реалізації урядової програми реструктуризації шахт Вугільної компанії, інформує polradio.pl.

Роботу можуть втратити три тисячі гірників, які отримають великий соціальний захист, дворічну вихідну допомогу або гірничі відпустки. Дуда попередив парламентаріїв: «Я знаю, як виглядаєте, де мешкаєте та як вас звати. Ви повинні соромитися, особливо депутати з Сілезії та Малопольщі, що голосували за те, аби відібрати людям робочі місця», – наголосив лідер профспілки «Солідарність».

Тимчасом, протест гірників планують підтримати рільники. Все з уваги на дедалі гірші взаємини з Міністерством рільництва та низькі компенсації.

У понеділок Всепольський альянс сільськогосподарських профспілок планує вирушити на Сілезію, щоб брати участь у блокуванні доріг навколо шахт. Передбачається, що до страйку приєднаються також працівники пошти і залізниці.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: всепольський страйк назріває | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]