Пт, 2024-04-26, 15:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:08
Всеукраїнський проект «Я маю право!» запускає Мін’юст
Інші останні Новини України

Міністерство юстиції запускає всеукраїнський проект «Я маю право!». Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді в рамках «Години запитань до Уряду» повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Міністерство юстиції розпочало надзвичайно складну справу – відновлення справедливості для кожного українця. З 2014 року ми реалізовуємо національний проект розбудови системи безоплатної правової допомоги. Це допомога для тих людей, які не мали можливості найняти приватного адвоката й захистити свої права», - зазначив очільник Мін’юсту.

Він поінформував присутніх, що минулого року Мін’юст ліквідував 500 районних управлінь юстиції, які не виконували ніяких функцій і до яких ніхто з громадян не звертався. Зекономлені кошти дали можливість на їх місці відкрити бюро правової допомоги.

«Прості українці навіть у районному центрі чи невеликому містечку зараз можуть звернутися до наших юристів чи адвокатів, які захищають кожного», - додав Міністр юстиції.

До центрів та бюро правової допомоги вже звернулися 400 тисяч українців. Це пенсіонери, учасники АТО, особи з інвалідністю, діти-сироти та інші категорії громадян, які не мають коштів для того, щоб найняти адвоката і раніше не мали шансу захистити свої права. З кінця минулого року щомісячно до 80 тисяч українців звертаються до бюро правової допомоги.

За його словами, протягом минулого року адвокати системи безоплатної правової допомоги домоглися 600 виправдувальних вироків у кримінальних справах.

«Це 600 українських доль, які не були зламані. Це 600 громадян, які не стали гвинтиками у системі забезпечення статистики у правоохоронних органах», - зазначив Павло Петренко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 687 | Додав: adminA | Теги: Мін’юст, всеукраїнський проект, «Я маю право!» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]