Чт, 2024-03-28, 16:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:21
Вшанує пам'ять Миколайчука відреставрований кіношедевр "Білий птах з чорною ознакою"
Інші останні Культурні новини

  Вечір до 75-річчя від дня народження Івана Миколайчука та показ відреставрованої версії кіношедевра Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою" відбудеться у Києві. Про це повідомили у прес-службі Держкіно.

"Вечір відбудеться 17 червня у кінотеатрі "Україна". Початок о 18.30. А 75 років легенді українського кінематографа Іванові Миколайчуку виповнилося б 15 червня. У його творчому доробку 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв та 2 режисерські роботи. Його називали обличчям і душею українського поетичного кіно та аристократом духу. У його особі українська нація отримала позитивного героя, який пробуджував національний дух українців", - наголошується в повідомленні.

У програмі вечора: показ міні-фільму про Івана Миколайчука, виступи Михайла Іллєнка, Лариси Кадочнікової, Юрія Гармаша, Романа Балаяна, Ади Роговцевої та інших відомих діячів кіно, показ відреставрованої версії кінострічки "Білий птах з чорною ознакою".

Кінострічка відреставрована коштом мецената Олега Павлюченкова спільно з Держкіно на знак пошани до великого українця Івана Миколайчука, а також до 45-річчя з моменту її виходу на екрани.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області 14-15 червня відбудуться кінопокази та етнофестивалі на честь 75-річчя Миколайчука.     

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: пам'ять Миколайчука, відреставрований Білий птах з чорно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]