Сб, 2024-04-20, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:50
Всі політичні фракції мають знайти в собі сили проголосувати за децентралізацію - Гройсман. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

  Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що всі політичні фракції повинні знайти в собі сили проголосувати за внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

Про це Гройсман заявив в інтерв'ю на телеканалі "Еспрессо".

"Зараз тривають консультації і в день голосування буде дуже багато чуток з того чи іншого приводу, але я переконаний в тому, що всі політичні сили, які мають право сьогодні голосувати за Конституцію, повинні знайти в собі сили для того, щоб забезпечити прийняття рішення, яке дозволить зрештою поставити крапку і розмежувати наше пострадянське минуле і побудувати якісне європейське сьогодення і майбутнє. Це можливо зробити тільки на умовах децентралізації", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що децентралізація є дуже важливою реформою для країни: "Це питання відповідальності політичних сил. Але хочу підкреслити свою особисту позицію: я вважаю, що децентралізація є дуже важливою реформою для країни, я готовий і далі за неї боротися для того, щоб максимальні повноваження були передані на місця".

"Потенційно в парламенті, який має 450 голосів, є 300 для голосування. Але я підкреслюю, що це питання кожного лідера політичної фракції, партії, яка присутня сьогодні в парламенті, яка отримала мандат довіри", - додав Гройсман.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації. "За" проголосували 265 народних депутатів з 368, зареєстрованих у сесійній залі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 618 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, політичні фракції, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]