Пт, 2024-04-26, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
Встановлюють намети на Майдані, люди гріються біля вогнищ і не поспішають розходитися
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Учасники акції на Майдані в столиці почали встановлювати намети біля стели Незалежності.

Як передає "Інтерфакс-Україна", в даний час активісти встановлюють великий армійський намет на плитці біля монумента. Вони вбивають кріплення в плитку, поруч знаходяться десятки людей, що спостерігають за тим, що відбувається.

За наявною інформацією, одягнені в камуфляж люди представляють об'єднання під назвою "Революційні праві сили".

В даний час на Майдані та прилеглих територіях залишаються сотні людей, які в суботу, 20 лютого, прийшли вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні. На імпровізованій сцені на сходах стели Незалежності триває народне віче. Учасники зборів активно обговорюють політичну і соціальну ситуацію в країні.

Також серед активістів можна помітити людей з шинами від автомобілів. В окремих місцях учасники зборів ставлять шини одна на одну.

Люди продовжують грітися біля вогнищ, розведених в сміттєвих баках.

Після спроб встановити намети, на Майдані почалася бійка між активістами і правоохоронцями.

Як повідомляє УНН, посилаючись на слова активістів, правоохоронці не пропускали їх з наметами на Майдан. Спецназівці стали кордоном, активісти в камуфляжі почали їх відтісняти. Бійка тривала кілька хвилин.

Силовики відступили і від коментарів для ЗМІ відмовилися. Активісти скандують "Ганьба!".

Журналіст Оксана Денисова в Твіттері повідомила, що невідомі намагалися пронести намети на Майдан, однак правоохоронці їм завадили це зробити.

"Бійка. У натовпі провокатори", - зазначила вона і додала, що один з них намагався почати бійку і вдарив по голові.

"На місце бійки продовжують прибувати правоохоронці, людей в камуфляжі теж стає більше, підходять звичайні люди", - йдеться в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що конфлікт на Майдані вичерпаний, а люди в камуфляжі, за їхніми словами, йдуть до Кабміну і Верховної Ради.

Раніше учасники об'єднання провели збори в готелі "Козацький", який знаходиться на протилежному боці Майдану Незалежності. Як повідомив DT.UA, кілька десятків людей зайняли актовий зал столичного готелю на Майдані Незалежності і закрилися там.

Люди в камуфляжі зайшли в актовий зал і нікого зі сторонніх туди не пропускали. У розмові з журналістами вони назвали себе членами організації "Радикальні праві сили".

За інформацією ЗМІ, в актовому залі готелю вони влаштували штаб, і радяться з приводу своїх подальших дій і вимог оголошення організації.

Після наради РПС назвали свої вимоги. Вони наполягають на розгортанні наметового містечка, проведення віче 21 лютого, а також оголошення загальної мобілізації.

"Розгортання наметового містечка і організація акцій протесту. Оголошення загальної мобілізації по Україні. Оголошуємо Віче на 17:00 в неділю, 21 лютого 2016 року", - йдеться в тексті рішення.

Робота готелю не заблокована, оскільки члени РПС, які стоять біля входу, пропускають всередину мешканців готелю. У той же час пресу поки не пускають. Організація "Радикальні праві сили" об'єднує представників кількох праворадикальних організацій, в тому числі колишніх членів "Правого сектора" і підрозділи "Азов". Багато представників організації є учасниками бойових дій.

Раніше в багатьох містах України люди вийшли на народні віча і марші пам'яті Героїв Небесної Сотні.

18 лютого 2014 року в результаті "мирного наступу" Майдану до Ради загострився конфлікт між протестуючими і силовиками. Вуличні бої влада використала як привід для зачистки Хрещатика і прилеглих вулиць ввечері того ж дня.

20 лютого стався черговий сплеск силового протистояння. Влада для придушення протесту використала снайперів. Мітингувальники також застосовували зброю.

В ході масових протестів на Майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого 2014 загинуло понад 100 осіб. Загиблих активістів називають Небесної сотнею, а події, що отримали назву євромайдан, завершилися зміною влади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: майдан, намети, вогнища | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]