Вт, 2024-03-19, 10:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Втрати України від Євро: не було нормальних реклами і бізнес-планів. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Для одних Євро-2012 - це свято футболу, а для інших - суцільні збитки. Українські бізнесмени бідкаються: вони не лише не отримали очікуваного прибутку, а й у серйозному мінусі.

Так, у єврокемпінгу, що розташувався аж за півсотні кілометрів від центру Києва і, відповідно, від стадіону, зайнято лише п'ять наметів. Заманити клієнтів не допоміг навіть облаштований звіринець. Лисенята, єноти, лосі, косуля і поні тільки з'їдають бюджет.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Інвестор вклав у проект 300 тисяч євро, збирався їх повернути й отримати прибутки вже після Євро-2012. Планував приймати по 3 тисячі вболівальників за добу. Але десь закралася помилка. На 19 гектарах розмістилися 20 уболівальників, передає ТСН.

Тим часом Держприкордонна служба рапортує про рекорди. "За минулу добу державний кордон перетнуло 330 тисяч осіб і 65 тисяч транспортних засобів. Фактично це найбільший показник за всю історію України", - повідомив помічник голови Держприкордонслужби Сергій Остахов.

Загалом, з початку євроматчів державний кордон України перетнуло 4 млн осіб, що на 11% більше, ніж в аналогічний період минулого року. Консалтингові компанії вважають, що причини збитків від Євро полягають у відсутності бізнес-плану розвитку інфраструктури і якісної реклами України.

"Ми не сформували свій український національний туристичний продукт. Для того щоб його пропагувати на зовнішньому ринку, ми повинні були його сформувати і потім на всіх виставках і всіх джерелах інформаційних його продати", - пояснила заступник голови консалтингової компанії Тетяна Тимошенко.

За підрахунками експертів, Україна інвестувала в Євро-2012 близько 14 мільярдів, із них дві третини не окупляться відразу. Втім, аналітики заспокоюють: це інвестиції в майбутнє.

Прогнози чиновників щодо кількості іноземних туристів поки що залишаються далекими від реальності: власники готелів, хостелів та кемпінгів теж кажуть, що їхні заклади порожні, хоч і сподіваються, що ситуація зміниться ближче до фінальних матчів.

Як повідомлялося з посиланням на Колеснікова, загальний обсяг витрат на проведення чемпіонату Євро-2012 з українського боку становив 5,5 млрд дол.

Раніше Борис Колесніков заявив, що підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року коштувала Україні 5 млрд доларів, тоді як Польщі - 34 млрд.

За словами Колеснікова, експерти прогнозують, що за час проведення Євро-2012 Україну відвідає від 800 тис до 1,2 млн туристів.

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров оцінює обсяг коштів, вкладених з 2010 року в інфраструктуру України для підготовки до чемпіонату Європи з футболу, в 40 млрд гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1104 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, збитки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]