Чт, 2024-03-28, 14:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:40
Вже надали Сирії гуманітарної допомоги на 40 млн дол - Держдеп США
Інші останні Новини світу

США надали Сирії гуманітарну допомогу на суму в 40 мільйонів доларів, йдеться в повідомленні Держдепартаменту, повідомляє РИА "Новости".

"США продовжують надавати гуманітарну допомогу тим, хто постраждав від насильства в Сирії... Для задоволення все більших гуманітарних потреб США надали додаткову допомогу народу Сирії на суму в 6,5 мільйона доларів. Отже, загальний обсяг поставленої допомоги в грошовому вираженні досяг 40 мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

Держдепартамент зазначає, що постачає гуманітарну допомогу - продовольство, воду, медикаменти, предмети гігієни - всім нужденним у Сирії та прикордонних з нею державах.

"Ми вдячні урядам Лівану, Йорданії, Туреччини та Іраку, які відкрили свої кордони (для біженців з Сирії) і прагнуть надавати допомогу постраждалим від насильства в Сирії", - зазначає Держдепартамент.

На 10 травня із загальної суми 16,5 мільйона доларів надано Всесвітній продовольчій програмі ООН, 8,5 мільйона - управлінню верховного комісара ООН у справах біженців, 7,8 мільйона - неурядовим організаціям, 3 мільйони - Міжнародному комітету Червоного Хреста.

З 12 квітня в Сирії де-юре діє перемир'я між владою і опозицією, однак на практиці воно постійно порушується. У країні присутні спостерігачі ООН.

Згідно з планом мирного врегулювання Кофі Аннана, 10 квітня до півночі сирійська влада мала вивести з міст важке озброєння і війська, щоб потім протягом наступних 48 годин досягти стійкого припинення вогню з повстанцями. Сирійський уряд і опозиція повинні були припинити бої о 6-й ранку (3.00 GMT) 12 квітня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: США, 40 млн дол, допомоги, Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]