Ср, 2024-05-08, 16:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:38
Вже прямують в Україну танки Leopard 2 від Іспанії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Їх відправили морем і вони попрямують транзитом через іншу країну.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес офіційно повідомила про відправку танків Leopard 2 в Україну. Усього їх відправили морем шість штук. Попередньо, вони мають прибути в Україну за шість днів.

Про це Роблес повідомила журналістам CNN. Мадрид пообіцяв відправити ці танки до ЗСУ найближчим часом, і ось їх остаточно відправили. Танки виїхали морем з портового міста Сантандер.

  “За шість днів, транзитом через іншу країну, вони будуть в Україні”, – зазначила міністр оборони Іспанії.

Вона також додала, що разом з танками пливуть і 20 інших важких транспортних засобів. Про що саме йде мова – не уточнюється. У будь-якому випадку, вже скоро “Леопарди” від Іспанії будуть нищити окупантів на фронті.

Минулого тижня Маргарита Роблес також повідомляла, що ці шість танків – не остаточні поставки. В Україну збираються відправити на додачу до них ще чотири Leopard 2. Проте. станеться це “якнайшвидше”, але не просто зараз. Справа в тому, що вони потребують ремонту, який зараз і проходять.

Варто додати, що саме в Іспанії 55 українських військових не так давно закінчили навчання. Вони проходили курси саме з керування Leopard 2. Схоже, за шість днів вони вже зможуть застосувати здобуті навички на полі бою.

Допомога для України

Нещодавно стало відомо, що Фінляндія надасть Україні оборонну допомогу на суму в 78 млн євро. Серед іншого, країна також планує провести навчання для 30 тисяч українських військових. Для того, аби ворог не знав усіх подробиць, деталі нового пакету допомоги не розкриваються.

Крім цього повідомляється, що Україна отримала понад 55 млрд доларів безпекової допомоги від членів “Рамштайну”. Зокрема, 35 млрд доларів поставили саме США. Мова йде про суму допомоги з початку повномасштабного вторгнення рф. Крім цього, голова Пентагону Ллойд Остін наголосив, що з моменту першого засідання формату “Рамштайн” допомога для України посилилася в 10 разів.

Нагадаємо, що уряд Латвії виділяє мільйони євро на навчання біженців з України латиській мові.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 386 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]