Пт, 2024-04-19, 04:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:10
Вже восени українці, засуджені в Лівії, можуть повернутися додому
Інші останні Українці в світі

Громадяни України, які перебувають у в'язниці лівійської столиці Тріполі, можуть повернутися в Україну восени. Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров, повідомляє "Урядовий кур'єр".

"Сподіваємося, що вже найближчим часом рідні і близькі цих громадян зможуть побачити їх в Україні", - сказав Олефіров.

За його словами, робота зі звільнення українців буде відновлена після завершення мусульманського свята Рамадан, виборів до Верховної Ради України та призначення спікера і двох віце-спікерів парламенту.

Крім того, він зазначив, що проводиться постійний моніторинг всіх кримінально-процесуальних процедур із застосуванням до громадян України, а також забезпечення прийнятних умов їхнього перебування в місці затримання.

5 вересня 2011 року з'явилися інформація, яка пізніше була підтверджена представником департаменту інформаційної політики МЗС України, про затримання в Лівії 23 українських громадян. Всі затримані є цивільними фахівцями, які прибули для роботи на лівійських об'єктах нафтової промисловості.

4 червня лівійський суд засудив 19 українців, які звинувачувалися в пособництві колишньому лідеру Лівії Муаммара Каддафі, до 10 років тюремного ув'язнення.

Українською стороною буде докладено всіх зусиль, щоб засуджені в Лівії до 10 років позбавлення волі 19 громадян України повернулися додому, заявив керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волоши.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1018 | Додав: admin | Теги: українці, засуджені, Лівія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]