Ср, 2024-04-24, 01:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
З 19 січня виходить фільм про останні дні оборони ДАП - "це те, що знімали бійці, і те, що ми бачили". ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

З 19 січня в кінотеатрах України стартує показ документального фільму "Воїни духу" про останні п'ять днів героїчної оборони Донецького аеропорту.

"Це - унікальний фільм і дуже добре, що він виходить в широкий прокат по всій Україні. Цей фільм - це розповідь бійців, очевидців, захисників, які це пройшли, відчули на собі усі ці емоції, і радість і біду. Вони розповідають все з перших вуст", - зазначив один з героїв фільму, "кіборг" Руслан Боровик (позивний "Багдад") у четвер 22 грудня на прес-конференції, присвяченій національній прем'єрі фільму, передає "Укрінформ".

Ще один герой фільму, "кіборг" Анатолій Свирид ("Спартанець"), наголосив на тому, що на таких фільмах, як "Воїни духу", яких, на жаль, дуже мало, будуть виховуватися покоління майбутніх захисників.

"Більш правдивого фільму не може бути. Це те, що знімали бійці, і те, що ми бачили. Подивитися треба. Правда не завжди приємна, на жаль. Я був впевнений, що в полон не попаду ніколи. Але в тій ситуації, яка склалася на той час, коли немає евакуації і є багато важкопоранених наших бійців, які помирають, і померли до ранку 21 січня, - я прийняв таке рішення, що я виходжу міняти себе на важкопоранених. Хлопців врятував. Вважаю, що зробив усе правильно", - заявив він.

Як наголосив "Спартанець", українці продемонстрували як в Донецькому аеропорту, так і в інших районах зони АТО, "що є справді козацького роду". "Є у нас, в українських чоловіках, і дух, і гідність, і честь. І якби знали наші так звані "брати", що якщо вони сюди сунуться, то отримають по зубах - вони б сюди не прийшли. Добро має бути з кулаками. І захистити себе ми зобов'язані. Щасливий і гордий з того, що такий фільм буде і побачити його зможуть і в маленьких містах", - зазначив він.

Авторами "Воїнів духу" стали Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська, які на власні кошти відзняли фільм. За словами Мартиненко, наразі йдуть перемовини з кінотеатрами областей та міст. Наразі вже є домовленість з КП "Київкінофільм", шість кінотеатрів якого будуть показувати фільм. Також виявили бажання кінотеатри Вінниччини, Черкащини, Хмельниччини, Тернопільщини, Івано-Франківщини.

"Шановні, зрозуміло, що свята, Новий рік, Різдво, але є холодні окопи, наші хлопці там і аеропорт був не так давно. І він не закінчився, і ситуація триває, ось живі свідки і живі герої", - наголосила Мартиненко.

Як повідомлялося, нещодавно, 19 грудня, Держкіно уклало з компанією Ідасом-філм контракт про надання проекту "Киборги" державної фінансової підтримки в розмірі майже 24 мільйони. Режисером стрічки є Ахтем Сеітаблаєв, автором сценарію - Наталя Ворожбит, продюсер - Іванна Дядюра. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис грн. Фільм розповість історію одного бойового чергування протягом декількох тижнів у вересні 2014-го.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: 19 січня, знімали бійці, фільм, останні дні оборони ДАП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]