Пт, 2024-04-19, 07:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
З 20 знаковими письменниками в Україні випустили книги відвертих інтерв’ю
Інші останні Культурні новини

Книги-інтерв’ю із сучасними українськими письменниками "RECвізити. Антологія письменницьких голосів" вийшли у "Видавництві Старого Лева". Презентація відбудеться 15 грудня в Національному музеї Тараса Шевченка, передає Сultprostir.ua.

Журналістка Тетяна Терен записала 20 інтерв’ю зі знаковими українськими письменниками. До першої книги увійшли розмови з Юрієм Андруховичем, Вірою Вовк, Лесею Ворониною, Василем Голобородьком, Ларисою Денисенко, Анатолієм Дімаровим, Іваном Дзюбою, Іваном Драчем, Сергієм Жаданом та Оксаною Забужко.

Героями другої частини стали Юрій Іздрик, Ігор Калинець, Маріанна Кіяновська, Іван Малкович, Юрій Мушкетик, Дмитро Павличко, Галина Пагутяк, Тарас Прохасько, Ірен Роздобудько та Юрій Щербак.

У книжці письменники розповідають про особисті аспекти свого життя та діляться власними поглядами. Основною метою проекту "RECвізити" є збереження позицій, поглядів і життєвих правил видатних авторів сучасності.

"Це проект про болючі непорозуміння, причини яких слід шукати в непроговореному і неосмисленому ХХ столітті, але так само він, за Прохаськом, про зв’язок усього з усім, про неперервність, яка може творитися лише на особистісному рівні", - йдеться у передмові Тетяни Терен.

Фотографії до кожного інтерв’ю зробив київський фотограф Олександр Хоменко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: книги відвертих інтерв’ю, 20 знакових письменників України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]