Пт, 2024-03-29, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:29
З'явилися прізвища Каськіва і Льовочкіна у рамках розслідування справи щодо компанії Ostchem
Інші останні Кримінальні новини

Міністерство внутрішніх справ почало активно співпрацювати з Федеральним бюро розслідувань США у рамках розслідувань махінацій групи компаній, які належать Дмитру Фірташу, повідомив глава відомства Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відповідно до наших контактів ми створили робочу групу і працюємо спільно зі співробітниками ФБР уже кілька днів, обмінюючись матеріалами та даними щодо цілої низки епізодів за цими розслідуваннями", - сказав Аваков журналістам у середу, коментуючи хід розслідування щодо компанії Ostchem.

Крім того, Аваков заявляє, що під час розслідування кримінального провадження махінацій компанії Ostchem з'являються нові факти злочинів і фігурують депутат Опозиційного блоку, екс-голова адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін, а також екс-голова Держінвестпроекту Владислав Каськів.

"Разом з цією ситуацією спливають кілька інших гучних прізвищ та резонансних злочинів, які, можливо, будуть на слуху і які використовуватимуть для спекулятивних атак на інформацію. Це і пан Каськів, і є запитання до пана Льовочкіна, і кількох інших народних депутатів", - сказав міністр журналістам у середу в Києві, розповідаючи про розслідування кримінального провадження щодо компанії Ostchem.

Аваков нагадав, що МВС проводить розслідування махінацій співробітниками компанії Ostchem. "Діяльність менеджерів цієї компанії призвела до того, що Україна недоотримала, вірніше отримала прямі збитки на суму 5,7 млрд", - сказав він.

Міністр зазначив, що розслідуванням займається Головне слідче управління МВС. Аваков також нагадав, що в рамках цього провадження в інтересах держави було заарештовано 0,5 млрд куб. м газу, що належать Ostchem.

"Це перший крок щодо забезпечення інтересів держави, і він не останній – заплановано низку інших слідчих дій у цьому напрямі", - заявив глава МВС.

"Вважаю, що це буде корисно як для українського, так і для американського правосуддя, що має претензії до пана Фірташа", - наголосив Аваков.

Міністр зазначив, що в рамках закону правоохоронці не можуть "діяти персонально" або розголошувати якусь додаткову інформацію, "але слідство у відповідних напрямах триває, і як тільки дозволять процесуальні слідчі і прокуратура, найближчим часом ми дамо відповідну інформацію".

Також він поінформував: "У компанії Ostchem буде клопотання наших слідчих органів, і якщо його підтримаютьз боку прокуратури і суду, будуть подальші заходи щодо забезпечення прав і вимог законодавства України щодо цієї компанії".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК "Нафтогаз України" і компанією Ostchem, унаслідок якої державі завдано збитків у розмірі 5,7 млрд грн.

Яценюк також заявив, що Генпрокуратура і МВС просять суд заарештувати 500 млн куб. м газу групи Ostchem.

За інформацією МВС, ГСУ МВС України відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, скоєне в особливо великих розмірах або організованою групою).

30 квітня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГСУ МВС України і заарештував близько 500 млн куб. м природного газу, що належить підприємствам групи компаній Ostchem.

Каськів - український політик. Народний депутат України VI скликання, член фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона". У 2010-2014 рр., у часи президентства Януковича, був головою Держінвестпроекту України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: справи, компанії Ostchem, прізвища Каськіва і Льовочкіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]