Чт, 2024-03-28, 16:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:46
З 4 країнами, щоб відвернути їх від росії та Китаю, Євросоюз хоче посилити співпрацю
Інші останні Новини Європейського Союзу

Євросоюз планує посилити співпрацю з чотирма пріоритетними країнами — Бразилія, Чилі, Нігерія та Казахстан — для протидії росії та стримування Китаю.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на внутрішній меморандум ЄС, який мали обговорити на зустрічі в Люксембурзі 24 квітня.

"Ми опинилися в конкурентному геополітичному середовищі: іде не тільки боротьба наративів, але й боротьба пропозицій. Нам потрібно покращити нашу пропозицію та зміцнити наші відносини з ними", — йдеться в документі.

Пріоритетні країни обирали з огляду на їхній вплив у своєму регіоні. Так, Нігерія є економічним центром у Західній Африці. До 2100 року Нігерія, ймовірно, обжене Китай і стане другою за чисельністю країною світу.

Казахстан після російського повномасштабного вторгнення в Україні став впливовим гравцем у Центральній Азії. Країна, зокрема, володіє запасами нафти та газу, що може допомогти Європі позбутися залежності від російських енергоресурсів.

А Бразилія та Чилі має вплив у Латинській Америці. Євросоюз вважає, що ці країни найбільше відповідають спільним цінностям.

Журналісти зазначають, що у документі здебільшого зосереджуються на заохоченнях для країн, а не на покараннях. Також ці чотири країни є «пілотною групою». У меморандумі описані потенційні торговельні угоди, а також пропозиції цих чотирьом країнам у сфері енергетики, міграції, економічного розвитку чи координації безпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 324 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]