Чт, 2024-03-28, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:10
З екранів радарів після показового польоту зникла "надія російського авіапрому". На борту було 44 людини
Інші останні Новини світу

Російський літак Superjet-100, що здійснював показовий політ в Джакарті, пропав з екранів радарів, йде його пошук, повідомляє авіаційна влада Індонезії, передає РИА "Новости".

На борту зниклого Superjet-100 знаходяться 44 людини, включаючи екіпаж: вісім росіян і 36 громадян інших країн, на дзвінки по мобільному ніхто не відповідає.

Літак не повернувся на аеродром після демонстраційного польоту в призначений час, до цього моменту паливо на ньому мало бути використано. А незадовго до втрати зв'язку борт запросив дозвіл на зниження, повідомив представник авіаційної служби контролю повітряного простору Індонезії.

За його словами, літак запросив зниження з висоти 10 тис футів до 6 тис, отримав дозвіл і став повертати направо і знижуватися. У тому місці знаходиться гора висотою 6 тис 200 футів. Після цього літак пропав з екранів радарів, і зв'язок з ним був втрачений.

Авіавлада Індонезії не відкидає версію захоплення Superjet-100, зниклого з радарів після показового польоту в Джакарті, а також його зіткнення з горою в умовах низької хмарності.

Російський авіалайнер SSJ-100, який називають надією російського авіапрому, прибув до Джакарти 9 травня в рамках демонстраційного туру по шести країнах Азії. Раніше літак побував в М'янмі, Пакистані та Казахстані, де його показали членам урядів цих держав і військовому керівництву. Варто зазначити, що після Індонезії заплановано відвідання ще двох азіатських країн: Лаосу та В'єтнаму.

У столиці Індонезії Superjet-100 раніше зробив два півгодинних показових польоти. Перший раз російський лайнер піднявся в небо Джакарти зі стюардесами авіакомпанії Sky Aviation, а також представниками ВАТ "ВЕБ-лізинг" і російського агентства по страхуванню експортних кредитів і інвестицій. Під час другого польоту на борту Superjet-100 побували нові потенційні замовники - представники індонезійських авіакомпаній Batavia, Pelita, Air Aviastar, Sriwijaya Air.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: показового польоту, Надія російського авіапрому, 44 людини, екранів радарів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]