Пт, 2024-03-29, 03:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:02
З фракції "БПП" Барну виключили і хочуть позбавити права на участь у 5 пленарних засіданнях. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Депутата Олега Барну виключили з фракції "БПП "Солідарність".

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з парламенту.

Перше речення на засіданні фракції прозвучало, щоб Барна написав заяву сам, а друге - виключити з фракції. Абсолютна більшість депутатів підтримала пропозицію виключити з фракції.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту рекомендує ВР позбавити Барну права брати участь у 5 пленарних засіданнях.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалено на засіданні комітету.

Як пояснив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник, парламент має проголосувати за відповідну пропозицію на найближчому пленарному засіданні.

Барна виступив коротко. Сказав, що депутатам відома його позиція:

"Я - проти Яценюка - прем'єр-міністра. Я був послідовний у своїй позиції. Якщо потрібно, я напишу заяву", - сказав він.

Барна прокоментував свою атаку на прем'єра Арсенія Яценюка у Верховній Раді, повідомляє "Українська правда".

"Вчинок, може, не європейський, але інакшим методом це зло... Бо якщо Яценюк не піде, я дуже боюся, що його винесуть люди", – сказав він.

"Прем'єр, рейтинг політичної сили якого падає до нуля за півроку, автоматично повинен йти у відставку. Прем'єр, який не виконав домовленостей, повинен йти у відставку", – вважає Барна.

Барна сказав журналістам, що вже зібрав 73 підписи депутатів за відставку Кабінету міністрів, однак не всі фракції, які критикували уряд і не задоволені його роботою, поставили свої підписи. "Політичні сили, які критично ставляться до уряду Яценюка, разом з тим два тижні думають над тим, підписувати чи не підписувати (резолюцію). Це нагадує стосунки повії і клієнта: повія незадоволена клієнтом, але клієнт платить гроші. Тому є 73 підписи", - сказав він.

Зазначимо, лідер фракції "БПП" Юрій Луценко раніше висловлював думку, що Барну виключати не будуть.

Відповідаючи на запитання, що буде з депутатом, який спровокував бійку в залі засідань Ради під час виступу Яценюка, Луценко журналістам у кулуарах парламенту сказав: "Отримає великого прочухана... А ви що пропонуєте? Фракція збереться і прийме рішення, виключення з фракції не буде".

Лідер фракції наголосив, що така поведінка неприпустима. Водночас він нагадав, що Барна пройшов через фронт, тому занадто емоційний, однак "у будь-якому разі, це не є виправданням його вчинку".

Луценко також розповів, що букет, який Барна підніс очільнику уряду, призначався для народного депутата Миколи Томенка, в якого сьогодні день народження.

Нагадаємо, сьогодні, 11 грудня, під час виступу прем'єр-міністра Барна приніс на трибуну прем'єр-міністру траурний букет і спробував відтягнути главу уряду від трибуни. Депутати зійшлися біля трибуни, на кілька хвилин виступ прем'єра було перервано.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: участь у 5 пленарних засіданнях, Барна, фракція БПП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]