Чт, 2024-04-18, 14:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:39
З генпрокурором України зустрівся прокурор МКС й оглянув місця воєнних злочинів росії у Київській області
Інші останні Кримінальні новини

Костін і Хан побували у місцях обстрілів у Київській області.

Генеральний прокурор України Андрій Костін 1 березня зустрівся з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом під час його візиту до України. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Костін подякував Хану за черговий особистий візит до України. Вони обговорили можливості для посилення співпраці, труднощі, з якими доводиться стикатися, і шляхи їх подолання, ідеться у повідомленні.

"Відкриття офісу МКС у Києві зробить нашу співпрацю ще тіснішою. Нещодавні зміни до нашого законодавства дозволяють МКС інтенсифікувати розслідування в Україні", – наголосив генпрокурор.

У межах візиту Костін і Хан оглянули місця воєнних злочинів рф у Київській області, зруйновані внаслідок обстрілів об'єкти інфраструктури. Зокрема, вони відвідали багатоквартирний будинок у Вишгороді, який у листопаді 2022 року обстріляли російські військові.

Вторгнення росії в Україну й пов'язані з ним злочини розглядають у трьох міжнародних судах: у Міжнародному суді ООН, Міжнародному кримінальному суді та Європейському суді з прав людини. Міжнародний кримінальний суд займається воєнними злочинами, злочинами проти людяності та геноцидом.

Прокурор МКС особисто ініціював розслідування щодо вторгнення рф в Україну. Він зазначив, що Україна не може зробити цього, оскільки не є державою – учасницею Римського статуту МКС, і 3 березня 2022 року повідомив про початок розслідування. У зв'язку з вторгненням росії в Україну до МКС звернулося понад 40 країн.

31 травня Хан анонсував відкриття офісу МКС в Україні. В Україну приїхала група із 42 міжнародних слідчих, криміналістів і персоналу підтримки МКС. Це найбільша кількість експертів, яку відправив Міжнародний кримінальний суд за весь час його існування, підкреслив Хан.

Хан приїжджав в Україну у березні, квітні й червні. Він відвідав, зокрема, Бучу Київської області та Харків.

На початку жовтня МКС дістав повноваження самостійно вести слідство на території України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 492 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]