Пт, 2024-03-29, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
З "Градів" влітку 2014 року Росія понад 300 разів обстріляла територію України - Bellingcat
Інші останні Кримінальні новини

Улітку 2014 року з території Росії було здійснено понад 300 обстрілів української території з установок реактивних систем залпового вогню.

Про це керівник міжнародної організації журналістських розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс розповів німецькому телеканалу ARD, передає DT.ua.

"Ми досліджували атаки літа 2014 року в Україні. Багато доводило те, що обстріл проводилися з іншого боку кордону, з Росії, але не вистачало доказів", – повідомив Хіггінс.

За його словами, на основі супутникових даних вдалося встановити факти збройної агресії Росії. За допомогою Google Maps можна побачити, що з липня 2014 року російські "Гради" сотні разів відкривали вогонь по території України. На тих же картах можна знайти замасковані позиції російських РСЗВ.

Російські військові вели вогонь як мінімум у п'яти напрямках, уточнив глава Bellingcat. Про це свідчать не тільки дані Google Maps, а й відео, опубліковані в інтернеті, а також свідчення очевидців у соціальних мережах. Нагадаємо, влітку 2014 року російські РСЗО з території Ростовської та Бєлгородської областей неодноразово обстрілювали позиції сил АТО на Донеччині та Луганщині.

Раніше ресурс Bellingcat оприлюднив доповідь про участь російської армії в наступі на Маріуполь. Доказом атаки на українські блокпости іншої РСЗВ, розташованої за кілометр від кордону, є супутникові знімки, які також фіксують сліди військової техніки, яку провели назад через кордон (атака D), зазначається в доповіді.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: Росія, Bellingcat, обстріл території України, влітку 2014 р, 300 разів, Гради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]