Пт, 2024-03-29, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
З існуванням незалежної України керівництво РФ не змириться – глава СЗР
Інші останні Надзвичайні новини

Керівництво РФ не змириться з існуванням незалежної України – глава СЗР

Головною загрозою для України є РФ і її політичний режим, який не змириться з існуванням незалежної України і намагатиметься повернути її під свій контроль, заявив глава Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Валерій Кондратюк.

"Стратегічні цілі політичного режиму Росії ... залишаються незмінними: повернення України в зону свого цілковитого впливу, ліквідація її національної ідентичності та незалежності, встановлення зовнішнього контролю над процесами, що відбуваються в нашій країні, припинення існування України як суверенної держави", – зазначає Кондратюк у своїй статті для інтернет-видання.

Автор констатує, що "кремлівська влада ніколи не прийме існування незалежної, унітарної та орієнтованої на захід України, отже, продовжуватиме вести проти Української держави гібридну війну".

За даними розвідки, з наближенням місцевих виборів в Україні РФ знову повернеться до практики активного тиску і провокацій з метою не лише посіяти хаос і підірвати довіру населення до державних інститутів, а й сформувати на Заході думку про неспроможність України і токсичність співпраці з нею. Один з елементів цього плану – насадження ідеї федералізації України як нібито єдиної реальної можливості вирішення конфлікту мирним політичним шляхом, за яким послідує розпад України на дрібні утворення та поглинання їх російською стороною.

"Ключове в цій стратегії – проведення виборів в ОРДЛО. РФ наполягає на проведенні виборів на тимчасово окупованих територіях без відновлення контролю української сторони над відповідною ділянкою україно-російського кордону і виведення всіх збройних підрозділів, підконтрольних Москві", – пише Кондратюк.

Розвідка також прогнозує, що, незважаючи на готовність України до процесу мирного врегулювання, в найближчій і середньостроковій перспективі вздовж лінії розмежування на Донбасі буде зберігатися висока ймовірність провокацій з боку російських найманців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 568 | Додав: adminA | Теги: керівництво РФ, глава СЗР, існування незалежної України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]