Сб, 2024-04-20, 04:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:48
З Кемероном Порошенко обговорив безвізовий режим, саміт у Ризі та ситуацію на Донбасі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном, в якій сторони обговорили майбутній саміт "Східного партнерства" в Ризі, а також європейські перспективи України.

"Президент наголосив, що Україна очікує від Європейського Союзу чіткіших сигналів для запровадження безвізового режиму і визнання перспектив її європейського майбутнього", - повідомили в прес-службі голови Української держави у вівторок, 19 травня.

У свою чергу, Кемерон запевнив Порошенка у подальшій підтримці України, а також у твердій позиції на підтримку європейської єдності та солідарності.

Політики також скоординували позиції перед самітом "Східного партнерства" в Ризі і домовилися про двосторонню зустріч.

Також Порошенко заявив, що Україна виконує Мінські угоди в частині відведення важкого військового озброєння.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Президент наголосив, що Україна виконує Мінські домовленості, зокрема відвела військову техніку, що було підтверджено ОБСЄ", - передали в прес-службі президента.

Крім цього, Порошенко привітав Кемерона з переконливою перемогою Консервативної партії на виборах в Британський парламент, які відбулися 7 травня.

"Порошенко заявив, що ця перемога є для нього яскравим прикладом того, як уряду потрібно робити рішучі та часом непопулярні кроки задля економічного блага країни, і все одно зберігати підтримку громадян та вигравати на виборах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на саміті Східного партнерства 21-22 травня в Ризі мають обговорюватися важливі для України питання, зокрема – надання безвізового статусу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: безвізовий режим, донбасі, саміт у Ризі, ситуацію, Порошенко, Кемероном | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]