Пт, 2024-04-19, 09:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
З хвилини мовчання за жертвами волноваського теракту почалося засідання парламенту
Інші останні Кримінальні новини

Засідання Верховної Ради розпочалося у середу, 14 січня, з хвилини мовчання у зв’язку з загибеллю 12 мирних жителів вчора у Волновасі.

За президією парламенту вивісили банер «Я – Волноваха», повідомляє Укрінформ.

Як повідомляв ZAXID.NET, внаслідок обстрілу з установок «Град» українського блокпоста в населеному пункті Бугас неподалік Волновахи, здійсненого з захопленого сепаратистами міста Докучаєвська на Донеччині, загинули 12 пасажирів рейсового автобуса.

Донецька прокуратура за фактом обстрілу відкрила кримінальне провадження за статтею «терористичний акт».

За її даними, бойовики угруповання ДНР, достовірно знаючи, що автошляхом «Донецьк – Маріуполь» переміщуються лише цивільні особи та не припиняється рух пасажирського транспорту, здійснили прицільний удар із використанням системи реактивного залпового вогню «Град», використавши понад 40 снарядів.

А прес-центр антитерористичної операції наголосив, що в місцевості, де внаслідок обстрілу з «Градів» загинули й поранені пасажири рейсового автобуса, відсутні позиції підрозділів українських військових. «Тому подія яскраво свідчить про те, що терористи свідомо відкрили вогонь по мирних мешканцях», – заявив речник АТО Леонід Матюхін.

Водночас у ДНР тепер стверджують, що не причетні до обстрілу. Зокрема, представник донецьких терористів Андрій Пургін заявив, що бойовики ДНР не могли обстріляти автобус під Волновахою, який перебував «у глибокому українському тилу». За його словами, місце інциденту – «дуже далеко від лінії зіткнення». Насправді ж відстань від Докучаєвська до Бугаса – менш як 15 кілометрів.

Ці заяви пролунали після того, як спершу сепаратисти вихвалялися в соцмережах про «успішне знищення» українського блокпоста під Волновахою. Коли стало відомо про загибель цивільних, ці повідомлення почали стирати – так само, як це було після збиття малайзійського авіалайнера минулого літа.

Теракт вже засудила Рада Безпеки ООН, а США поклали за нього відповідальність на незаконні збройні формування, які діють на Донбасі.

А ось Євросоюз у своїй заяві хоч і засудив теракт, але не згадав про те, хто міг його вчинити.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: засідання парламенту, жертвами волноваського теракту, хвилини мовчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]