Сб, 2024-04-20, 18:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:22
З киян колектори вибивають неіснуючі борги та доводять їх до самогубства. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Столичні колектори організували схему шахрайського вибивання грошей з мешканців. Навіть, якщо у вас немає ніяких боргів, вам можуть влаштувати справжнє пекло.

Колектори вибивають неіснуючі борги, доки у громадян не уривається терпець і вони не платять їм гроші, йдеться у сюжеті ТВі, інформує "Українська правда".

Як з'ясували журналісти, таким вимаганням займається, наприклад, колекторська фірма "Укрфінанси".

Цим колекторам "Воля-кабель" продає базу своїх абонентів, а в результаті залякувань телефоном і за допомогою листів та візитів "міцних хлопців" додому отримує на рахунок кілька мільйонів гривень від переляканих громадян.

Відомі випадки, коли люди, які мали борги, не втримували щоденного тиску і погроз і накладали на себе руки.

Однак, як кажуть журналісти, не обов’язково бути боржником, щоб познайомитися з колекторами.

Сотні клієнтів "Волі-кабель" скаржаться на те, що їм дзвонять представники фірми "Укрфінанси" і вимагають сплатити неіснуючу заборгованість за послуги кабельного телебачення. Окрім цього ще й надзвичайні відсотки.

"На всі мої прохання представити документи, які підтверджують наявність у мене хоч якихось боргів, по-хамськи відповідали: "платіть, а тоді розберетесь", - розповів постраждалий Андрій Науменко.

Йому нарахували неіснуючий борг у 400 гривень, а вилилося все це у заяви описати майно і навіть погрози малим дітям. Після останнього чоловік вирішив звернутися до правоохоронців.

Як з'ясувалося, райвідділ міліції буквально завалений заявами на цю фірму.

У компанії "Воля-кабель" коментувати ситуацію з колекторами відмовилися, хоча і визнали, що продають "Укрфінансам" базу даних своїх абонентів.

Ця база щоденно продзвонюється операторами концентру колекторів, яких набирають зі студентів молодших курсів. Робиться це, щоб морально виснажити чи залякати людину, щоб вона врешті заплатила.

Тим, на кого це не діє, шлють листи з погрозами і погрожують "виїзною групою".

За даними ТВі, стоїть за всім цим німець Крістіан Шуллєр, який усі питання вирішує через українських виконавців Андрія Нижника та Ігоря Францкевича (ТОВ "Укркредит"), які роблять усе, щоб колекторський бізнес працював на повну.

Так, молодий киянин Анатолій Орел не витримав щоденного тиску і вирішив накласти на себе руки, вистрибнувши з 5 поверху. Нині він прикутий до ліжка, бо хребет переламаний у трьох місцях.

Усе це сталося через кредит на комп’ютер, який хлопець взяв кілька років тому, але зміг виплатити лише половину через втрату роботи.

З 3 тисяч гривень борг Орла колектори збільшили до 17 тисяч.

Навіть після того, як хлопець намагався звести рахунки з життям, погрози не припинилися. Колектори стали дзвонити родичам і вимагати у них сплатити борг.

За словами старшого оперуповноваженого управління карного розшуку Олексія Селецького, по двох колекторських фірмах – ТОВ "Укрфінанси" та "Кредитколекшнгруп" слідчий відділ порушив кримінальні справа за фактом незаконних дій робітників цих компаній і за фактом шахрайства.

"Хочу порадити: якщо вам дзвонить колектор сприймайте це як жарт, не звертайте уваги на їхні дзвінки", - сказав Селецький.

Юристи ж радять при перших дзвінках писати заяву в міліцію, оскільки і погрози і передача персональних даних громадян іншим компаніям караються законом.

25 квітня після сюжету про колекторів-рекетирів, міліція провела обшук з виїмкою в компанії "Укрфінанси". Міліціонери забрали все: документи, комп'ютери і навіть телефони, з яких колектори дзвонили з погрозами. Частину колекторів і керівництво, залишили на допит. Більшість відпустили, переписавши дані. Зараз офіс "Укрфінансів" опечатаний і не працює.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1115 | Додав: admin | Теги: колектори, укркредит, укрфінанси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]