Ср, 2024-04-24, 18:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
З Криму окупанти не впускають і не випускають авто на українських кримських номерах – ДПСУ
Інші останні Новини з регіонів України

Російські військові, які окупували Крим, не пускають на півострів, і не випускають з півострова автомобілі на українських кримських номерних знаках.

Про це пише в своєму Facebook спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Так звані правоохоронці країни-окупанта на адмінмежі з ТОТ Криму ввели нові правила. Відтепер на материкову Україну вони не пропускають автомобілі на кримських українських номерах під керуванням громадян України, що зареєстровані в Криму", - інформує він.

"Більше того, вони і не дозволяють громадянам України, що зареєстровані в Криму, заїжджати на тимчасово окуповану територію на автомобілях на кримських номерах, мотивуючи це тим, що "у них був час переєструватися". Така ж ситуація і з автомобілями на кримських номерах під керуванням громадянами України, що зареєстровані в інших регіонах", - повідомляє Слободян.

Нагадаємо, кожен п'ятий автомобіль, зареєстрований в окупованому Криму, їздить з українськими реєстраційними номерами.

У січні жителі анексованого Криму оскаржили у Верховному суді РФ обов'язок змінювати автомобільні номери з українських на російські.

Зазначимо, автомобілі Криму отримують російські номери з кодом регіону 82, а в Севастополі їздять з кодом 92.

Раніше сьогодні повідомлялося, що жителі окупованого півострова намагаються врятувати свої машини від конфіскації. На авторинках Херсонської області фіксують численну появу автомобілів з кримською реєстрацією. В останні дні перед 1 квітня в Херсонській області скупчилися тисячі машин з Криму, які намагаються продати мешканці півострова. Скористалися "акцією" і жителі Генічеського району. Кримські автомобілі з українською реєстрацією переганяють до Чонгару і продають часом за половину ринкової вартості.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: окупанти, українські номери, авто, ДПСУ, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]