Вт, 2024-04-23, 13:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
З мафією бореться італійська поліція: за ґрати потрапило 16 суддів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Італійська поліція затримала 16 суддів під час рейдів в околицях Неаполя. Ці арешти стали частиною масштабної операції в рамках боротьби з мафією.

Рейди були здійснені підрозділом італійської поліції, які займаються протидією корупції та ухиленням від сплати податків. Вони пройшли здебільшого в Неаполі та в інших районах на схилах Везувію.

Всього було затримано кілька десятків осіб. 16 з них - судді, що розглядали справи про податки та операції з нерухомістю, передає Бі-Бі-Сі.

Операція була спрямована насамперед проти клану Фаброчіно. Це одна з впливових родин Каморри - під такою назвою відома неаполітанська мафія.

Клан Фаброчіно підозрюється в причетності до вимаганням і торгівлі наркотиками.

Однак, як і у випадку з багатьма іншими родинами Каморри, передбачається, що його інтереси простягаються і на більш законну діяльність - готельний бізнес, підприємства харчування і торгівлю нерухомістю.

Зараз поліція зробила спробу підірвати всю цю фінансову імперію. Поліцейські вочевидь вважають, що корупція виходить далеко за межі одного клану, і в даному разі на мафію могли працювати навіть судді.

На початку травня 2011 року італійська поліція провела низку спецоперацій, у результаті яких у двох неаполітанських кланів - Польверіно і Маллардо - було конфісковано близько 1,6 мільярда євро, а під варту потрапили відразу кілька мафіозних лідерів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: мафією бореться італійська поліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]