Сб, 2024-04-20, 04:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
З нагоди другої річниці підписання Томосу Порошенко звернувся до українців
Інші останні Релігійні новини

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко привітав українців із другою річницею підписання Томосу для Православної Церкви України (ПЦУ).

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши світлини історичної події, яка відбулася 5 січня 2019 року у Стамбулі.

"Вітаю всю велику православну українську родину в Україні і за її межами з другою річницею підписання Томосу для Православної Церкви України! Великою честю і радістю для мене було разом із Предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм брати участь у церемонії підписання і вручення Томосу у Стамбулі. З великим благоговінням, затамувавши подих, ми спостерігали тоді, як Його Всесвятість скріпив підписом цей історичний документ", - зазначив п'ятий президент.

Він також подякував усім причетним до надання Православній церкві України Томосу про автокефалію.

"Дякую усім, хто доклав зусиль і всіляко сприяв досягненню нашої великої спільної мети. Нехай Бог береже і направляє Україну, нашу Православну церкву й усіх нас. Слава Господу! І слава Україні!" - написав Порошенко.

Петро Порошенко

Вітаю усю велику православну українську родину в Україні і за її межами з другою річницею підписання Томосу для Православної Церкви України!

Великою честю і радістю для мене було разом із Предстоятелем Православної церкви України Митрополит Епіфаній брати участь у церемонії підписання і вручення Томосу у Стамбулі. З великим благоговінням, затамувавши подих, ми спостерігали тоді, як Його Всесвятість скріпив підписом цей історичний документ.

Дякую усім, хто доклав зусиль і всіляко сприяв досягненню нашої великої спільної мети. Нехай Бог береже і направляє Україну, нашу Православну церкву і усіх нас.

Слава Господу!

І слава Україні!

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: українці, Порошенко, друга річниця підписання Томосу, звернення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]