Пт, 2024-04-19, 03:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:47
З новою генсеком Ради Європи, щоб відновити авторитет організації МЗС готове до співпраці
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

МЗС готове до співпраці з новою генсеком Ради Європи, щоб відновити  авторитет організації

Міністерство закордонних справ України готове співпрацювати з новообраною очільницею Секретаріату Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич задля відновлення авторитету РЄ.

Про це йдеться у заяві міністерства, яка є у розпорядженні "ЄвроПравди", з нагоди обрання Пейчинович-Бурич на нову посаду.

Напередодні главу МЗС Хорватії Марію Пейчинович-Бурич обрали генеральним секретарем Ради Європи.

Україна участі у виборах не брала, оскільки оголосила демарш у зв’язку з поверненням російської делегації до ПАРЄ без жодних санкцій.

Варто зауважити, що на етапі, коли голосували представники урядів, Україна підтримувала саме Пейчинович-Бурич. Вона представляє хорватську партію, дружню до України.

У МЗС наголосили, що Пейчинович-Бурич  вступає на посаду восени цього року у часи, коли Рада Європи переживає одну з найсерйозніших криз у своїй історії.

"З рішенням про безумовне повернення Росії до ПАРЄ  Рада Європи втратила свій авторитет, а відтак і здатність ефективно захищати верховенство права, права людини та демократію в усіх державах-членах… МЗС України готове співпрацювати з новою генсекретарем у створенні умов для того, щоб Рада Європи змогла отримати шанс на шлях до відновлення авторитету", - підкреслили у міністерстві.

У МЗС заявили, що будуть уважно стежити за діями нової генерального секретаря та аналізувати, наскільки вони зможуть створити передумови для відновлення довіри до організації.

"Очікуємо на конкретні кроки генерального секретаря задля забезпечення виконання Росією вимог, що містяться у рішеннях Ради Європи щодо припинення російської агресії проти України, в тому числі щодо звільнення незаконно захоплених українських моряків, українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються в окупованому Криму та на території РФ, припинення системних переслідувань кримських татар та зняття заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на тимчасово окупованому півострові", - заявили у міністерстві.

У відомстві додали, що будуть тісно співпрацювати із наступним головуванням Грузії в Комітету міністрів Ради Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: співпраця, МЗС, нова генсек Ради Європи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]