Пт, 2024-03-29, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:26
З Нуланд Гройсман обговорив "важливі законопроекти", а Меркель запросила його до Берліну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Прем'єр-міністр Володимир Гройcман зустрівся із заступником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд. Про це написав у Twitter прес-секретар голови уряду Дмитро Столярчук.

"Гройсман зустрівся з Нуланд. Відбулася змістовна розмова щодо українських реформ", - написав Столярчук.

Cьогодні також відбулася зустріч Нуланд із головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Сторони, серед іншого, обговорили питання двосторонньої співпраці та взаємодії, а також реформи, що відбуваються в Україні.

Також повідомляється, що Гройсмана запросила відвідати ФРН очільниця німецького уряду Ангела Меркель.

"Щойно провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини. Вдячний за теплі слова підтримки. Прийняв її пропозицію відвідати Берлін з офіційним візитом", - цитує Гройсмана агенція "Інтерфакс-Україна".

При цьому він запевнив, що новий уряд налаштований на ефективну роботу та є "відданим двосторонньому співробітництву між нашими країнами".

Нагадаємо, Нуланд прибула до Києва в понеділок, 25 квітня.

"Вона обговорить низку питань, що стосуються виконання Мінських угод та хід реформ в Україні", - йшлося в анонсі її відвідин.

Нуланд говорила про фіндопомогу США для України в обмін на "важливі для продовження реформ законопроекти"

Нуланд на зустрічі з Гройсманом підтвердила готовність США надати фінансові гарантії після прийняття Україною узгоджених з Міжнародним валютним фондом законопроектів.

"Помічник державного секретаря підтвердила готовність з боку США виділити черговий пакет фінансових гарантій для України після прийняття Україною важливих для продовження реформ законопроектів, які були визначені в межах домовленостей з Міжнародним валютним фондом", - повідомляє Департамент інформації і комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України у вівторок, 26 квітня.

Нуланд привітала Гройсмана з призначенням на посаду прем'єр-міністра та висловила підтримку новому уряду в його рішучих намірах проводити необхідні реформи в економічній і соціальних сферах, в енергетиці, у сфері протидії корупції. "Україна вже показала величезний прогрес, але попереду ще залишається дуже багато роботи", - зауважила вона.

Сторони також обговорили прогрес у виконанні Мінських домовленостей. Нуланд підтвердила прихильність адміністрації США принципам дотримання територіальної цілісності, суверенітету та непорушності кордонів України.

Прем'єр-міністр під час обговорення майбутнього курсу діяльності з проведення реформ в Україні поінформував співрозмовників про пріоритети роботи нового уряду. "Реальний стан справ дуже складний. І сьогодні цей стан справ вимагає максимальної концентрації та максимальної відданості реформам в країні, на чому ми сьогодні й зосереджуємося", - підкреслив Гройсман.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, важливі законопроекти, нУланд, Меркель, берлін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]