Чт, 2024-03-28, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:59
З окупованим Донбасом Аваков пропонує обмежити торгівлю "критичним імпортом"
Інші останні Економічні новини

  Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розкритикував блокаду торгівлі з окремими районами Донбасу та запропонував обмежити її кількома групами товарів.

Києву слід обмежитися лише так званим "критичним імпортом" у торгівлі з непідконтрольними районами Донецької та Луганської областей. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у інтерв'ю інформагенції "Інтерфакс-Україна", частини якого оприлюднені в неділю, 19 лютого.

"Цю позицію я повторю на засіданні уряду. Вважаю, що треба ввести обмеження, які чітко визначать товарообіг так званого "критичного імпорту", - пообіцяв урядовець. "Це має бути тільки вугілля, продукти, необхідні для металургійного комплексу, і все. А у зворотний бік ми можемо собі дозволити направляти запчастини для шахтного обладнання, відповідні реагенти для забезпечення роботи", - зазначив Аваков.

Блокада на Донбасі: спроба зупинити війну чи політичний піар?

Уже третій тиждень поспіль триває залізнична блокада непідконтрольних Києву районів Донецької та Луганської областей. Чого саме намагаються досягти її організатори, з'ясовувала DW.

Міністр припустив, що ця формула може завдати удару по чиїхось бізнес-інтересах. "Але, на мій погляд, це буде правильно, вважаю, що це треба робити найближчим часом", - додав він.

Аваков нагадав, що, відповідно до своєї компетенції, СБУ розробляє перелік товарів для торгівлі, який буде винесено на розгляд Кабінету міністрів. "Моя думка, яку я озвучив, більш радикальна. Думаю, що формально питання обміну з цими територіями буде врегульовано. Як, свого часу, це питання було врегульовано з Кримом", - підсумував Аваков.

Критика нинішньої блокади

Міністр також розкритикував теперішню блокаду на Донбасі. На його погляд, її продовження призведе до економічних втрат. Аваков вважає, що за блокуванням стоять політичні амбіції, тому ситуацію можна вирішити тільки у сфері публічної комунікації.

Він вказав на інший аспект проблеми: "А нічого, що ми закриваємо вугілля зі своєї окупованої території від наших українських громадян, тоді як з РФ продовжує спокійно отримувати 10 мільйонів тонн вугілля на рік? Про це ніхто не пам'ятає?", - запитав український міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 659 | Додав: adminA | Теги: окупований Донбас, аваков, торгівля критичним імпортом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]