Ср, 2024-04-24, 08:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:37
З початку окупації в Криму зникло щонайменше 22 особи - Джемілєв
Інші останні Новини з регіонів України

У Криму зниклими вважаються 22 людини, більшість з яких кримські татари.

Про це на своїй сторінці в Facebook у середу, 6 квітня 2016 року, повідомив уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

При цьому він наголосив, що це ті, які відомі. Він припустив, що зниклих може бути і більше.

"Зникнення людей нерідко використовується як загроза при допитах людей з боку силовиків. Якщо людина поводиться гідно при спілкуванні з ФСБ, його можуть запитати: "А ви не боїтеся, що зникнете ви або ваші діти?", - зазначив Джемілєв.

31 березня народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про 11 кримських татар, незаконно ув'язнених в межах окупованої Російською Федерацією української Автономної Республіки Крим.

На думку голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва, наразі російські спецслужби роблять ставку на те, щоб перетворити мирний спротив корінного населення Криму на збройну боротьбу, й таким чином отримати привід для жорсткої "зачистки" півострова від "небажаних елементів" за апробованими на Північному Кавказі сценаріями:

"...Усе говорить про те, що, мовляв, давайте, ми будемо дратувати кримських татар, давайте ми їх будемо виводити з себе, давайте ми їх підведемо до тієї ситуації, коли вони візьмуть зброю, щоб ми потім могли застосувати проти них те ж саме".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: окупація, Джемілєв, зникнення 22 особи, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]