Чт, 2024-03-28, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:52
З посади голови Луганської ОВЦА Туку звільнили та призначили заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій
Інші останні Новини з регіонів України

  Як стало відомо NEWSru.ua, президент Петро Порошенко у п'ятницю 29 квітня звільнив Георгія Туку з посади голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Туку було призначено заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій. Таке рішення сьогодні на позачерговому засіданні Кабміну зачитав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Нагадаємо, що посаду міністра з питань окупованих територій з 14 квітня обіймає Вадим Черниш.

Як ймовірну кандидатуру на посаду голови Луганської ВЦА називають нардепа від БПП Юрія Гарбуза.

Юрій Григорович Гарбуз довгий час керував приватним фермерським господарством. Після Помаранчевої революції за квотою БЮТ був призначений головою Марківської РДА на Луганщині. Пізніше був обраний головою Марківської райради та очолював райраду до 2010 року. Гарбуз був єдиним представником демократичних сил, який виграв вибори на Луганщині. У січні 2014 року Юрій Гарбуз указом Віктора Януковича був призначений головою Міловської райдержадміністрації Луганської області. Проте вже в квітні 2014 р. Олександр Турчинов його звільнив. Був радником екс-голови Луганської ОДА Ірини Верігіної.

На парламентських виборах 2014 року Гарбуз переміг на окрузі №114, на якому балотувався як самовисуванець, набравши 25,56% голосів. Увійшов до фракції БПП.

Нагадаємо, Тука очолював Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію з 22 липня 2015 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: призначення, Тука, посада голови Луганської ОВЦА, заступник міністра тимчасово окупов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]