Ср, 2024-04-24, 19:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:19
З президентом Швейцарії Порошенко домовився про 200 мільйонів доларів на поповнення золотовалютних резервів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Швейцарської конфедерації Йоганном Шнайдером-Амманном, під час якої співрозмовники домовилися про надання Україні додаткових $200 млн на поповнення золотовалютних резервів України.

"Президент України подякував уряду Швейцарії та швейцарському народу за гуманітарну і фінансову допомогу, загальний обсяг якої тепер становить близько 350 млн дол", - повідомляється на офіційному сайті глави української держави в п'ятницю, 22 січня.

Співрозмовники також обговорили перебіг українських реформ і шляхи активізації українсько-швейцарської торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. З цією метою сторони домовилися про проведення в 2016 році після майже 4-річної перерви засідання українсько-швейцарського спільного комітету з торговельно-економічної співпраці, підготовки до підписання відповідних двосторонніх документів і презентації потенційних інвестиційних проектів.

Порошенко запросив Шнайдера-Амманна відвідати Україну з офіційним візитом.

Нагадаємо, у грудні посол Швейцарії Гійом Шойрер заявляв, що Швейцарська Конфедерація готова збільшити вдвічі обсяг гуманітарної та технічної допомоги Україні на період 2015-2018 років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 703 | Додав: adminA | Теги: золотовалютні резерви, президент Швейцарії, 200 мільйонів доларів, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]