Сб, 2024-04-20, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
З приводу можливої заборони Компартії Турчинов звернувся до Мін’юсту
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликає Міністерство юстиції звернутися в суд із проханням заборонити Комуністичну партію за наявності доказів її співпраці із сепаратистами. Про це спікер заявив на засіданні парламенту.

«Дуже багато інформації й матеріалів про співучасть представників Компартії в організації терористичної й сепаратистської діяльності. Я б просив Мін’юст розглянути це питання і за наявності доказів подати в суд матеріали про заборону Компартії в Україні», – сказав він.

Таким чином, Турчинов відреагував на виступ голови фракції КПУ Петра Симоненка. Наприкінці свого виступу той заявив, що в Маріуполі Донецької області вбили й розстріляли особовий склад міського відділу міліції за відмову застосовувати зброю стосовно мирних громадян, які вийшли на демонстрацію 9 травня.

Після цього Турчинов зупинив виступ Симоненка, звинувативши його в неправді й дезінформації.

«Злочинці і терористи напали на управління внутрішніх справ у Маріуполі. Сідайте на своє місце…Ви брешете нахабно», – додав Турчинов.

Водночас біля трибуни зібралися близько 50 депутатів. Деякі з депутатів вигукували «брехун».

За словами Турчинова, Симоненко повторює «брехню і пропаганду, яку розповсюджують російські засоби масової інформації».
 
9 травня група сепаратистів, озброєних автоматичною зброєю, напала на міськвідділ міліції у Маріуполі. У будівлі відбувся бій, в якому брали участь підрозділи Нацгвардії, внутрішніх сил, спецпідрозділу МВС «Азов».

За даними департаменту охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації, під час антитерористичної операції в Маріуполі загинули 9 людей, поранені 42.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: Мін’юсту, Турчинов, можливої заборони Компартії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]