Пт, 2024-03-29, 09:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
З України харків'янин намагався вивезти колекцію археологічних експонатів скіфського періоду
Інші останні Кримінальні новини

Співробітники СБУ разом з прикордонниками та митниками затримали 30-річного жителя Харківської області, який намагався вивезти з України колекцію археологічних експонатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили в прес-центрі управління СБУ в Харківській області, 30 бронзових наконечників виявили в особистих речах чоловіка під час митного огляду рейсового автобуса Харків-Бірюч на пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область).

"За висновком експертів, археологічні знахідки належать до скіфського періоду XII-III століть до нашої ери. Вони складають в сукупності колекцію і є культурними цінностями, що мають історичне значення", - наголошується в повідомленні прес-центру СБУ в Харківській області.

Слідчий відділ УСБУ в Харківській області стосовно затриманого порушив кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.15 та ч.1 ст.201 (замах на контрабанду культурних цінностей) Кримінального кодексу Україні.

Нагадаємо, раніше інший мешканець Харкова намагався вивезти з України старовинні монети та ювелірні вироби. Антикварну контрабанду він сховав у іграшковий фургончик.

Також ще один харків'янин намагався вивезти в Російську Федерацію прилад наведення для бронетанкової техніки та протитанкових керованих ракетних систем.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: вивезти, археологічних експонатів скіфського, України, Харків'янин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]