Пт, 2024-03-29, 12:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
З Україною не підпишуть Асоціацію, поки Тимошенко буде у в'язниці - посол Німеччини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот вважає, що Угоду про асоціацію Україна-ЄС не буде підписано, якщо екс-прем'єр України Юлія Тимошенко буде в ув'язненні.

На запитання, чи можливе підписання договору про асоціацію вже цього року, дипломат відповів:

"Все можливо. Але було ясно сказано, за яких умов. Я не розраховую на підписання, якщо пані Тимошенко і надалі буде залишатися у в'язниці", цитує слова дипломата "Сегодня".

Ганс-Юрген Гаймзьот зазначив, що в Німеччині "виникло враження", що в діях проти членів уряду Тимошенко йдеться про вибіркові процеси з політичною мотивацією.

"Причому це стосується не тільки Тимошенко, а й судового процесу проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. При цьому не береться до уваги принцип пропорційності", - додав дипломат.

Крім того, посол заявив, що ніяких змін у візовій політиці для звичайних українців не відбулося.

"А коли з лав опозиції лунають заклики використовувати візову політику, то опозиція має на увазі не звичайних українців, а цілком конкретних осіб", - підкреслив він.

"Останні роки ми щороку видавали від 100 тис до 115 тис віз. Причому ця цифра не змінилася попри те, що зараз багато країн - сусідів України - також видають шенгенські візи. Люди здебільшого їдуть до Німеччини з метою медичного лікування або туризму. Але найбільшу кількість віз видається для відвідування близьких і рідних - це 50%. І ще 30% віз ми видаємо для ділових поїздок. Це свідчення того, що існує щільна мережа зв'язків між нашими країнами, зокрема і на економічному рівні", - сказав Ганс-Юрген Гаймзьот.

Зазначимо, що від Європи останнім часом можна почути критику на адресу української влади. Засуджену екс-прем'єра Юлію Тимошенко, а також екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс в.о. міністра оборони Валерія Іващенка назвали політв'язнями, а президента Віктора Януковича суддею.

Так, 14 лютого комісар ЄС з питань розширення й політики сусідства Штефан Фюле заявляв, що для підписання та ратифікації угоди Україна мусить дотримуватися політичних умов.

Хоча Євросоюз і не зачиняє дверей перед Україною у прагненні українського народу до євроінтеграції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: не підпишуть Асоціацію, поки Тимошенко буде у в'язниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]