Вт, 2024-03-19, 05:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:22
За 1 мільярд кубів газу "Нафтогаз" вніс "Газпрому" передоплату
Інші останні Економічні новини

Компанія "Нафтогаз України" перерахувала російському "Газпром" 378 млн. доларів США як передоплату для поставки 1 млрд. куб. м газу. Про це в п'ятницю, 5 грудня, повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії.

"Газпром" підтвердив отримання передоплати, необхідної для відновлення постачань російського газу від "Нафтогазу" України.

Як повідомив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, кошти стали видні на коррахунку в ГПБ близько двох годин ночі.

Раніше Україна заявляла, що може обмежитися закупівлями до 1,5 млрд куб. м російського газу в 2014 році і до 1 млрд куб. м у першому кварталі 2015 року, проте конкретні обсяги будуть визначатися в залежності від погодних умов та обсягів закупівлі газу за реверсом.

Згідно з брюссельськими угодами, до кінця поточного року ціна російського газу для України становить 378 доларів за 1 тис. куб. м, а в першому кварталі наступного року - 368 доларів за 1 тис. куб. м. "Нафтогаз України" буде купувати його за передоплатою.

Умовою покупки газу в першому кварталі 2015 є погашення до кінця 2014 року 1,65 млрд доларів боргу за попередні поставки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: 1 мільярд кубів газу, Нафтогаз, Газпрому передоплату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]