Ср, 2024-04-24, 22:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:53
За час АТО на Донбасі загинули 210 людей, з них двоє дітей
Інші останні Надзвичайні новини

За час проведення антитерористичної операції, з 5 травня, в морги Донецької та Луганської областей надійшли дев'ять жінок, близько 200 чоловіків. За час проведення АТО в Донецькій області загинули 2 дитини. Про це журналістам перед засіданням Кабміну повідомив міністр охорони здоров'я Олег Мусій, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Цифра, яку я озвучив перед засіданням Кабміну про загиблих 14 дітей, насправді ця цифра відносилася до 14 померлих дітей в Донецькій області від нуля до одного року, померлих від різних захворювань у період з 1 червня. Ця цифра відповідає загальній статистиці смертності дітей по країні", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Раніше сьогодні, 11 червня, міністр повідомив журналістам, що за час проведення АТО на сході України в морги надійшло 210 осіб, з них 14 дітей.

"За час проведення антитерористичної операції 14 дітей загинули - це ті, хто молодший за 18 років. Жінок серед загиблих - дев'ять", - сказав Мусій.

На запитання, як померли ці люди - від поранень чи хвороб, - Мусій відповів: "У мене конкретних даних немає. Це цифри, які подає Центр екстреної медичної допомоги".

Загальна кількість загиблих за час АТО в Донецькій і Луганській областях - 210 осіб. "Це ті, кого доставлено в морги установ охорони здоров'я. Інших ідентифікованих або неідентифікованих, яких терористи забирають і вивозять - про них у Міністерства охорони здоров'я даних немає, тому що ми не співпрацюємо ні з "ДНР", ні з іншими терористичними організаціями, і вони нам таку інформацію не пропонують".

Мусій також нагадав, що в результаті бойових дій загинули двоє дітей у Слов'янську, причина смерті дітей на сьогоднішній день не встановлена, оскільки неможливо провести судмедекспертизу.

За словами Мусія, тільки за вчорашній день в цих регіонах загинули більш як 50 осіб. Чи є серед загиблих мирні громадяни, міністр не уточнив: "Це ті, хто надійшов у морги медичних установ. Для лікарів немає значення, хто загинув. Загинули люди, і вони (їх тіла) перебувають в моргах".

Мусій розповів, що робота швидкої допомоги в Слов`янську і Краматорську Донецької області утруднена, десять лікарень в Донецькій та Луганській областях на сьогодні не працюють або працюють не в повному режимі.

"На превеликий жаль, десять лікарень на сьогодні не працюють або працюють не в повному режимі. Це Донецька та Луганська області", - сказав він, уточнивши, що всіх хворих і поранених з цих медустанов вивезли.

Щодо роботи швидкої медичної допомоги в цих регіонах, Мусій зазначив, що на заправки в Слов`янську не завозять пальне. "Тому ніяк. Поки не буде стабілізовано ситуацію і закінчено антитерористичну операцію, я думаю, що проблеми такі будуть існувати. Терористи, на превеликий жаль, про медицину не турбуються зовсім. Більше того, вони захоплюють навіть будинки, які належать (сфері) охорони здоров`я, лікарні, в тому числі і Донецьке територіальне медичне об`єднання, один корпус захоплено "ДНРівцями" і терористами", - зазначив Мусій, додавши, що ці проблеми є в Краматорську і Слов`янську.

Зазначимо, в.о. міністра оборони України Михайло Коваль заперечує наявність жертв серед мирного населення, в яких були б винні силовики.

На Донбасі з початку АТО вбито 257 осіб - МОЗ

На Донеччині з початку проведення антитерористичної операції, 15 квітня, загинули 257 осіб. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я України, якими володіють "Новини Донбасу".

У Донецькій області з початку протистояння було вбито 220 осіб, 2 з них діти до 18 років. За медичною допомогою звернулися понад 1200 осіб. На стаціонарному лікуванні перебуває 150 осіб з них одна дитина 14 років, наголошується в документі.

Зокрема, під час громадянського протистояння в Маріуполі 9 травня вбито 11 осіб. Службою екстреної медичної допомоги доставлені в медустанови 49 поранених.

В Луганській області з початку протистоянь були вбиті 37 осіб. Також повідомляється, що на стаціонарному лікуванні (поранені) 137 осіб. На сьогодні залишаються на стаціонарі 40 осіб, у тому числі одна дитина до 18 років.

Нагадаємо, за даними Генпрокуратури, станом на 3 червня в Донецькій і Луганській областях від терористичної діяльності сепаратистів загинула 181 особа, у тому числі 59 силовиків.

Раніше повідомлялося, що в ході антитерористичної операції втрати серед терористів перевищили втрати українських силовиків у 10-20 разів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: двоє дітей, Донбасі загинули 210 людей, час АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]