Пт, 2024-04-19, 02:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
За добу бойовики понад 20 разів застосували важке озброєння. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Впродовж минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військових немає, семеро зазнали поранень.

Про це сьогодні, 21 лютого, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, проте семеро отримали поранення", - сказав Мотузяник.

Протягом минулої доби на Донецькому напрямку бойовики 62 рази обстрілювали позиції сил АТО, при цьому понад 20 разів - із важкого озброєння, яке заборонене Мінськими угодами.

"На Донецькому напрямку зберігається напружена ситуація біля Авдіївки, де бойовики двічі відкривали вогонь з танків, здійснили артилерійський обстріл зі 122-мм гармати та випустили 63 міни з мінометів... Всього на Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 62 обстріли. Кожен третій – з важкого озброєння", - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що також бойовики дедалі частіше використовують бронетехніку на Світлодарській дузі. Зокрема, біля селища Луганське окупанти тричі застосували БМП та ПТРК. Також на цій ділянці вели обстріли ворожі снайпери- біля Луганського, та неподалік селища Миронівський.

Водночас не припиняються провокації поблизу Горлівки. Поблизу Зайцевого бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та 82-мм міномети. Аналогічна ситуація – в районі Майорська. Ще дві провокації відбулися біля селища Новгородське, і одна – поблизу Верхньоторецького.

В районі Донецького аеропорту бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети поблизу Опитного та Пісок. Також було зафіксовано два мінометних обстріли по наших позиціях.

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші біля с. Новозванівка Попаснянського району, застосувавши великокаліберні кулемети.

На Маріупольському напрямку НЗФ відкривали вогонь по наших позиціях зі 120-мм та 82-мм мінометів неподалік Гнутового та Талаківки. Ще один мінометний обстріл відбувся біля села Водяне. Там же ворог застосував ПТРК.

Також ворог кілька разів порушив режим тиші поблизу Мар’їнки, де двічі стріляв снайпер. "Всього на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів", - сказав Мотузяник.

Минулого тижня найгарячішою точкою в зоні АТО залишалася Авдіївка та її східні околиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: 20 разів, бойовики, важке озброєння, Доба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]