Вт, 2024-03-19, 04:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:27
За добу поранено троє українських військових. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За добу в зоні проведення антитерористичної операції не загинув жоден український військовослужбовець, троє отримали поранення. Про це сьогодні, 27 грудня, на брифінгу в Києві повідомив прес-секретар АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих немає. Отримали поранення троє військовослужбовців", - сказав Лисенко.

Також за словами Лисенка, за минулу добу в зоні АТО не зафіксовано фактів застосування терористами важкого озброєння.

"В рамках переговорного процесу терористи займають неконструктивну позицію, затягують переговори, здійснюють окремі провокації. Не припиняються спроби збройних провокацій проти українських військових, у тому числі на Донецькому і Луганському напрямках. У той же час фактів застосування важкого озброєння не зафіксовано", - сказав Лисенко .

Він відзначив, що на цьому тлі відбувається доукомплектування підрозділів терористів, накопичення запасів озброєння, військової техніки, боєприпасів і матеріально-технічних засобів, що ввозяться з території Російської Федерації.

"Також триває обладнання ворожої інфраструктури, недалеко від зони розмежування розгортаються польові шпиталі", - сказав представник АТО.

На маріупольському напрямку українські прикордонники знову зафіксували польоти безпілотників, повідомив Лисенко.

"Прикордонники знову зафіксували використання терористами безпілотних літальних апаратів для ведення повітряної розвідки. Безпілотник помітили на висоті до 1 км на напрямку Сартана-Маріуполь", - розповів він.

Крім того, спікер АТО нагадав, що в п'ятницю, 26 грудня, російські прикордонники залишили позиції в Херсонській області на півострові Чонгар і відійшли за адміністративний кордон Херсонської області АР Крим.

"Державна прикордонна служба України прийняла цю ділянку під охорону", - сказав Лисенко.

У Миколаєві відновили десятки одиниць бронетехніки і розробили нові бронемашини швидкої допомоги

За останні півроку на державному підприємстві "Миколаївський бронетанковий завод" відновлено кілька десятків одиниць колісної бронетехніки, повідомив прес-секретар АТО Андрій Лисенко.

"Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод" за останні півроку відновило кілька десятків бойових машин для української армії. Це підприємство спеціалізується на виготовленні та модернізації броньованої колісної техніки", - сказав Лисенко.

За його словами, також на підприємстві для потреб Збройних сил розробили новітні броньовані машини швидкої допомоги "Святий Миколай".

Раніше повідомлялося, що НВФ десять разів відкривали вогонь по позиціях наших воїнів. Вночі терористи двічі зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по донецькому аеропорту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: поранено троє українських військови, добу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]