Пт, 2024-03-29, 10:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:04
За допомогою жеребкування 4 вересня ЦВК розподілить агітаційний ефір
Інші останні Політичні новини
Центральна виборча комісія планує 4 вересня провести жеребкування з розподілу між суб'єктами виборчого процесу ефіру на теле- і радіо каналах для агітації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера в суботу, 1 вересня, журналістам.

"Відповідно до вимог закону у вівторок, 4 вересня, ми проведемо жеребкування, і всі дізнаються черговість кандидатів, зокрема, мажоритарників, щодо надання ефірного часу на телебаченні і радіо для агітації", - зазначив Магера.

У той же час, заступник голови ЦВК не став прогнозувати можливість будь-яких змін за жеребкуванням у зв'язку з тим, що 6 регіональних телерадіоорганізацій не надали попередні розклади ефірного часу для передвиборної агітації.

"Я думаю, що всі ці організації надішлють свої розклади. Вони все ж повинні виконати вимоги закону", - сказав Магера.

Як повідомлялося, з 1 вересня ЦВК зобов'язала Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Державний комітет телебачення і радіомовлення забезпечити безумовне виконання вимог закону щодо надання політичним партіям і кандидатам в депутати ефірного часу для агітації на 6 регіональних державних теле- і радіоканалах.

Ідеться про Івано-Франківську, Кіровоградську, Львівську, Тернопільську, Харківську та Чернігівську області.

Крім того, ЦВК вимагає від Нацради і Держкомітету надіслати до 12.00 понеділка, 3 вересня, попередні розклади такого ефірного часу.

ЦВК вимагає від Нацради і Держкомітету з телерадіомовлення забезпечити виконання закону про надання ефіру для агітації

Центральна виборча комісія планує 4 вересня провести жеребкування з розподілу між суб'єктами виборчого процесу ефіру на теле-і радіо каналах для агітації.

Як передає кореспондент УНІАН , про це повідомив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера в суботу, 1 вересня, журналістам.

ЦВК вимагає від Нацради і Держкомітету з телерадіомовлення забезпечити виконання закону про надання ефіру для агітації

Центральна виборча комісія зобов'язала Національну раду з питань телебачення і радіомовлення та Державний комітет телебачення і радіомовлення забезпечити безумовне виконання вимог закону щодо надання політичним партіям і кандидатам в депутати ефірного часу для агітації на 6 регіональних державних теле-і радіоканалах.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалено сьогодні, 1 вересня, на засіданні ЦВК.

Зокрема, ЦВК вимагає від двох державних органів забезпечити надання ефірного часу регіональними державними телерадіоорганізаціями Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Тернопільській, Харківській та Чернігівській областей.

Крім того, ЦВК вимагає від Нацради у Держкомітету послати до 12.00 понеділка, 3 вересня, попередній розклад такого ефірного часу.

ЦВК зазначає, що за умови відсутності таких розкладів створюються перешкоди для виконання комісією приписів закону за жеребкуванням для визначення черговості, надання ефірного часу на радіо-і телеканалах суб'єктам виборчого процесу, що призведе до порушення встановлених законодавством гарантій щодо здійснення передвиборної агітації у регіонах за рахунок коштів державного бюджету.

ЦВК вирішила направити це своє рішення Кабінету міністрів, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Державному комітету телебачення і радіомовлення, а також Генеральній прокуратурі для вжиття заходів прокурорського реагування.

Як повідомлялося, 30 серпня ЦВК звернувся до Нацради з питань телебачення і радіомовлення та Держкомітету телебачення і радіомовлення з проханням забезпечити суб'єктів виборчого процесу можливістю проведення агітації.

"З отриманих попередніх розкладів ефірного часу трансляції передвиборних агітаційних теле-, радіопрограм, строк подання яких до ЦВК закінчується 31 серпня, стає очевидним, що, незважаючи на неодноразові звернення ЦВК, досі в окремих регіонах не забезпечується надання в повному обсязі ефірного часу для проведення передвиборної агітації політичних партій і кандидатів у народні депутати на регіональному радіо", - йдеться в постанові ЦВК.

На думку ЦВК, такий стан є вкрай неприйнятним, оскільки таким чином порушується гарантоване законом право суб'єктів виборчого процесу проводити агітацію за рахунок передбачених державним бюджетом коштів.

Нагадаємо, що закон "Про вибори народних депутатів України" передбачає надання телерадіоорганізацією державної та комунальної форми власності кожного суб'єкта виборчого процесу ефірного часу для проведення агітації за рахунок державного бюджету.

За законом, загальний обсяг такого ефірного часу для політичних партій не може бути меншbq, ніж 60 хвилин на загальнонаціональному телеканалі, і 60 хвилин на загальнонаціональному радіо, а також по 20 хвилин на регіональних телеканалах та по 20 хвилин на регіональних радіо в кожному з регіонів.

Кандидатам у народні депутати, зареєстрованим в одномандатних виборчих округах, ефірний час надається в обсязі по 20 хвилин на регіональних каналах телебачення та по 20 хвилин на регіональних радіоканалах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: 4 вересня ЦВК, агітаційний ефір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]