Вт, 2024-03-19, 09:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
За Кабмін проголосують пакетом. Партії узгоджують кандидатури. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада ухвалюватиме склад Кабінету міністрів "пакетом". Про це сьогодні, 2 грудня, повідомило джерело "Української правди".

Таким чином, пропозиція заступника глави фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафи Найєма про голосування за кандидатуру кожного міністра окремо не була затверджена.

Окрім того, за даними співрозмовника, Павло Петренко збереже за собою посаду міністра юстиції, а Арсен Аваков – крісло глави МВС. Водночас, згідно з інформацією, лідер "БПП" Юрій Луценко виступив за звільнення Сергія Чеботаря з посади заступника міністра внутрішніх справ, якщо Аваков залишиться главою відомства.

За інформацією Insider, на засіданні фракції "БПП" у понеділок ввечері було названо кандидатів до Уряду від інших політичних сил.

"Самопоміч" претендує на Міністерство аграрної політики, та пропонує призначити його головою Олександра Павленка.

"Батьківщина" зі свого боку хоче бачити Ігоря Шевченка на посаді очільника Мінекології.

Також зазначається, що питання віце-прем’єрства Ігоря Жданова досі дискутується, оскільки кандидатів всіх віце-прем’єрів, включно з першим, ще не визначили.

Співрозмовник з "БПП" також зазначив, що у вівторок відбудеться відкриття засідання ВР, а потім буде оголошено перерву, під час якої відбудеться рада коаліції, де і будуть представлені всі кандидати в Уряд.

Раніше стали відомі кадрові пропозиції "БПП", "Народного фронту" та "Радикальної партії". Також 1 грудня ввечері на засіданні фракції "Блоку Петра Порошенка" було ухвалене рішення про призначення Юрія Стеця головою Міністерства у справах інформаційної політики.

27 листопада відбулося перше засідання новообраної Верховної Ради 8 скликання.

У парламенті сформували 6 фракцій і 2 групи депутатів.

Фракції партій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Об'єднання "Самопоміч","Батьківщина" та Радикальної партії утворили коаліцію і підтримали коаліційну угоду.

Представника "Блоку Петра Порошенка" Володимира Гройсмана обрали спікером. Арсенія Яценюка від "Народного фронту" – прем'єром. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: кандидатури. ВІДЕО, Кабмін, пакетом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]