Чт, 2024-04-18, 10:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
За книжкою Володимира Рутківського в Украні знімають пригодницьке фентезі
Інші останні Культурні новини

Наприкінці 2016 року на українські екрани вийде дебютна повнометражна ігрова стрічка Юрія Ковальова "Сторожова застава". Творці фільму обіцяють глядачам пригодницьке фентезі про перших українських супергероїв за мотивами однойменної книжки Володимира Рутківського.

В основу сюжету лягла історія школяра Віті, який знаходить загадковий часовий портал і опиняється в казковому минулому. Там він знайомиться зі славетними богатирями Олешком Поповичем, Іллею Муромцем і Добринею Микитичем. Хлопець стає їхнім спільником у захисті Сторожової застави від половців. Попереду – битви з міфічними героями та подолання власних страхів.

"Це моя перша повнометражна робота, і мені хочеться довести, що в Україні ми можемо знімати гідне жанрове кіно, – розповідає режисер стрічки Юрій Ковальов. – Якщо українське авторське кіно вже зайняло свою нішу і заявило про себе на численних міжнародних кінофестивалях, то зараз нам потрібно показати нашому глядачеві, що ми вміємо знімати хороше кіно для широкої аудиторії: видовищне, цікаве і небанальне. Жанрове кіно багато до чого зобов’язує, вимагає певного ритму, побудови та закінченості, і це для мене свого роду виклик. Мені цікаво відчути цей розмір і формат, а також змусити людей прийти в кінотеатр і не просто подивитися фільм, а подивитися якісний український пригодницький фільм".

"Ми давно мріяли зняти фільм у жанрі фентезі, заснований на нашому, українському матеріалі. І книга Володимира Рутківського виявилася справді хорошою основою для цього, – зізнається продюсер проекту Єгор Олесов. – Для такого жанру важлива як і сильна історія, так і професійні технології зйомок. І мені здається, ми вже накопичили гарний досвід, щоб випробувати себе в цьому напрямку. У нас чудові актори, дуже сильна команда, і я справді щасливий працювати спільно з нею над таким цікавим проектом".

Оператором-постановником фільму виступив Юрій Король. А до акторського складу фільму ввійшли Данило Каменський (Віктор), Єва Кошова (Оленка), Роман Луцький (Олешко), який раніше знімався в "Параджанові" й "Братах", Максим Дрозд (Ілля), Георгій Деревянський (дід Овсій), Станіслава Красовська (Росанка), зірка українського кіно і театру Наталія Сумська (Миланка), Олександр Комаров (Добриня), Ержан Нуримбет (Андак), Ерболат Тогузаков (шаман) та Іван Денисенко (Тугарин).

Виконавець ролі Олешка Поповича Роман Луцький висловив своє захоплення проектом: "Мені сподобався і сам матеріал, і те, що нарешті зі скринь історії дістають наших національних українських героїв, справжніх суперменів. Я граю дуже цікавого персонажа – Олешка Поповича. Раніше я завжди думав, що був Альоша Попович, але ні, коли почав цікавитися історією, дізнався, що він спочатку був Олешко. Я б не хотів ділити, але все-таки він – наш український богатир, і зараз ми його нарешті відкриваємо, після довгої паузи відроджуємо своїх героїв".

Зйомки фільму відбуваються в Карпатах, на скелі Олекси Довбуша. "Щоб глядачеві було легше відчути той час і зануритися в атмосферу, дуже важливо було знайти правильне казкове оточення для наших героїв. Це мала бути дуже незвичайна, вражаюча уяву, не зачеплена урбаном природа, яка б чіпляла, – розповідає режисер. – Тут, на скелях Довбуша, неймовірна атмосфера – ці камені, скелі, коріння, дерева, мох – тут відчуваєш себе дитиною. Здається, що ти справді потрапив в інший світ".

Також фільмування заплановане в Коростишівському кар’єрі, Тетерівському коші, в Бучі, на натурному майданчику студії FILM.UA, де спеціально для зйомок були збудовані масштабні декорації самої Сторожової застави.

Постпродакшеном та роботою над СGI і VFX працює успішна й визнана в світі українська студія "Postmodern", що вже має у своєму арсеналі низку престижних міжнародних нагород.

Нагадаємо, у Держкіно ще в 2013 році повідомляли, що незабаром буде запущено шість дебютних ігрових короткометражок, серед яких і "Сторожова застава" Ковальова.

Як повідомлялося, книга "Сторожова Застава" Володимира Рутківського, яку презентувало видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", потрапила до "довгого списку" Дитяча Книга року ВВС-2012. Всього до нього увійшли вісім книжок. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: пригодницьке фентезі, Украна, книжка Володимира Рутківського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]