Чт, 2024-04-25, 17:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:25
За латишами, воюючими в Україні, полює поліція безпеки Латвії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Поліція безпеки Латвії вивчає справи десятків латвійців, які воюють на території України - як за українську владу, так і за сепаратистів.

Про це розповів глава Антитерористичного центру Поліції безпеки Юріс Лейтіетіс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.lv.

Точне число "військових мігрантів" з Латвії він повідомити відмовився. Однак пояснив, що прийнятий нещодавно Сеймом законопроект про кримінальне переслідування таких осіб "розв'язав руки поліції".

За його словами, тепер роботи в Поліції безпеки помітно додалося - слідчі вивчають справи як латвійців, які незаконно воюють в Україні, так і тих, хто займався їх вербуванням і відправкою на територію України.

Лейтіетіс зазначив, що їхати на війну в даному випадку - справа протизаконне і підмет покаранню.

"Нам потрібно допомагати економічно і гуманітарно", - пояснив він, додавши, що, якщо людина бажає вирушити в Україну волонтером для надання допомоги населенню, вона спочатку повинна отримати відповідний дозвіл від влади Латвії.

Нагадаємо, ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що в конфлікті на Донбасі, з обох сторін беруть участь громадяни інших держав.

Місяць тому патріарх Філарет нагородив грузинських офіцерів-добровольців, що захищають Україну. Раніше загинули два громадянина Грузії, які воювали на боці української армії. На батьківщині їх поховали як героїв.

Це сталося після того, як Грузія дозволила своїм громадянам воювати на боці української армії.

Точна кількість воюючих в Україні іноземців встановити неможливо, але найбільш численна їх група - громадяни Росії, яких Кремль заохочує воювати в Україні на боці сепаратистів. Крім того, російська влада спрямовує в Україні і кадрових військових, лише для видимості, прикриваючись легендою про "відпускників".

Тим часом, країни Євросоюзу не заохочують участь своїх громадян у збройних конфліктах за кордоном. Так, наприклад, поліція Іспанії затримала 8 громадян країни, що воювали на Донбасі на боці бойовиків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: воюючими в Україні, латишами, поліція безпеки Латвії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]